Pronóstico de Tutiempo.net

Ripollet i Bellaterra reben bicicletes elèctriques de la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona farà lliurament de 202 de bicicletes elèctriques a 102 municipis i entitats locals de la seva demarcació, entre ells Ripollet i l'Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra. Aquest programa de cessió de bicicletes s'emmarca en una línia estratègica de mobilitat tova i en una política més general d'eficiència energètica que té la seva manifestació més clara en l'adhesió al Pacte d'alcaldes i en la lluita contra el canvi climàtic.
Previ a l'acte de lliurament, tindrà lloc una sessió informativa adreçada als tècnics municipals i la policies locals usuaris de les bicicletes, per explicar-los el programa de cessió de bicicletes elèctriques seguida d'una taula rodona sobre experiències municipals en l'ús de la bicicleta en la que hi participaran representants dels ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, que s'utilitzen per desplaçaments de treballadors; Subirats, pel foment del turisme; Mollet del Vallès, pel servei d'acompanyament a les escoles per la policia local, i Torelló, per intercanvi de llibres entre biblioteques municipals.

La Diputació de Barcelona va iniciar aquest programa l'any 2008 per impulsar l'ús de la bicicleta per part de la policia local. A l'any 2009 aquesta iniciativa es va estendre a d'altres serveis municipals i actualment, la cessió de bicicletes va adreçada tant als cossos de les policies urbanes com a altres serveis tècnics municipals. Des de l'any 2012, totes les bicicletes cedides són elèctriques
Foto: cugat.cat