Pronóstico de Tutiempo.net

Unes 40 persones amb discapacitat contribueixen a la decoració de Nadal de Ripollet

Una quarantena de persones del Centre Ocupacional Aspasur de Ripollet, una entitat que treballa amb persones amb diferents graus de discapacitat intel·lectual i que forma part del Grup Catalonia, contribuiran a la decoració nadalenca de la població.
Es tracta del projecte ‘Bosc social i solidari’, que consisteix en l’elaboració de 300 arbres de Nadal que es repartiran per al voltant de 100 establiments i en els equipaments municipals i que ha disposat d’una dotació municipal de 10.000 euros, ha explicat als mitjans l’alcalde de la població, José Maria Osuna.
La quarantena d’usuaris d’Aspasur han treball durant dos mesos en l’elaboració d’aquestes decoracions, fetes amb materials adquirits a la localitat, de diferents colors i amb diversos missatges d’amistat, afecte, bondat, comerç just i drets socials, entre molts altres.
La directora del centre, Joana Corominas, ha manifestat que es vol enviar el missatge que, “malgrat tenir una discapacitat, tenen capacitat per fer coses i fer-les bé, incloses dins de la societat”.
Corominas ha detallat que s’han elegit les persones “amb més motricitat” d’entre el centenar d’usuaris que tenen –de Ripollet i Cerdanyola del Vallès– i d’una mitjana d’edat compresa entre els 25 i els 30 anys.
Osuna ha indicat que, a més de la tasca social d’aquesta iniciativa, també hi ha un component de conscienciació per “incentivar el consum de proximitat” entre la ciutadania.
Foto:Ajuntament de Ripollet