Pronóstico de Tutiempo.net

El comissari europeu de Recerca i la rectora de la UAB inauguren el CER Institut d'Estudis Europeus

El comissari europeu de Recerca, Ciència i Innovació, Carlos Moedas i la rectora de la UAB, Margarita Arboix, inauguraran aquest divendres el Centre d’Estudis i de Recerca (CER) Institut d'Estudis Europeus de la UAB. L'IEE-UAB funcionarà com a centre interdisciplinari dedicat a la recerca, la formació i la capacitació en temes europeus.
L'acte comptarà amb la participació d’Arcadi Navarro, secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i de diversos investigadors de la UAB que coordinen projectes europeus de recerca.

CER Institut d'Estudis Europeus
El Centre d’Estudis i de Recerca IEE-UAB es crea amb l’objectiu d’afavorir la recerca conjunta i interdisciplinària sobre temes de la Unió Europea. Es tracta d’una aposta de la UAB en aquest àmbit que vol impulsar projectes multidisciplinaris, tot combinant aspectes jurídics, econòmics, d’acció exterior, geopolítics, sociològics, culturals i de l’àmbit de les ciències de la salut. Dirigit pel professor del Departament de Dret Privat de la UAB Josep María de Dios Marcer, l’IEE-UAB integrarà una vintena d’investigadors procedents de diferents disciplines, i preveu la incorporació de noves generacions a fi de garantir la continuïtat de la recerca. El centre treballarà amb les institucions, els agents i la societat en general per fer arribar l’expertesa i l’experiència del seu personal investigador a tots els àmbits de la societat que ho requereixin.

Visita del comissari Moedas a Barcelona
Aquesta és la primera visita del comissari de Recerca, Ciència i Innovació a Catalunya, una de les regions europees que està demostrant més capacitat per atraure finançament dels programes de recerca de la UE i participar en projectes innovadors. El programa marc de recerca de la UE, Horitzó2020, compta amb un pressupost rècord de 76.880 milions d’euros per al període 2014-2020 i integra totes les fases de la recerca i la innovació. Des de la generació del coneixement fins a les activitats més properes al mercat: Catalunya ha captat en els dos primers anys del programa prop de 310 milions d’euros, el 28% del total de l’Estat i el 2,5% de l’import adjudicat per la Comissió Europea. Fins ara hi han participat 327 entitats catalanes, 193 de les quals són empreses (un 85% pimes). Les universitats han obtingut 84 milions d'euros, amb 192 projectes; i els centres de recerca 68 milions a través de la participació en 162 projectes.