Pronóstico de Tutiempo.net

Més de 1.800 persones ja s'han inscrit a la Cursa de la UAB en suport de La Marató de TV3

La Cursa de la UAB -en suport de La Marató de TV3- supera els 1.800 inscrits quan resta molt poc per a que es tanquin les inscripcions. La UAB es torna a abocar en aquesta festa esportiva i solidària per captar fons per a l'ictus i les lesions medul.lars i cerebrals traumàtiques a les que es dedica La Marató de TV3. La cita és el 18 de desembre a la Vila Universitària del campus de Bellaterra.
Quan resta molt poc per a que es tanquin les inscripcions (avui, divendres, a les 24 hores de la nit es tancaran) ja són més de 1.800 els inscrits a la Cursa de la UAB. Del total d'inscrits, ara per ara, el 47% són homes, i el 53% són dones. D'aquestes, el 46% s'han inscrit a la caminada de 6 km., el 31% a la cursa de 10 km., el 22% a la cursa de 6 km. i el 2% a la cursa de mobilitat reduïda de 480 metres. Cerdanyola del Vallès, Barcelona, Sabadell, Terrassa i Sant Cugat del Vallès són les poblacions d'on procedeixen la majoria d'inscrits.
La Cursa de la UAB -en suport de La Marató de TV3- arriba enguany a la cinquena edició. Durant els quatre anys anteriors hi han participat un total de 6.910 persones, ha recaptat 43.000 euros, i 320 persones hi han col•laborat com a voluntaris. Tot un èxit de participació i solidaritat en una cursa que organitza una universitat. En l'organització hi col•labora l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès així com la Xarxa Catalana d'Universitats Saludables. L'any passat es va batre el rècord de participació, amb més de 2.000 inscrits.

HORARI CURSA DE LA UAB, DIUMENGE, 18 DE DESEMBRE (plaça de l'Hotel Campus de la Vila UAB)

10.15h. Inauguració Fira d'Entitats, per part de la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà.
10.30h. Sortida cursa de mobilitat reduïda (450 m.).
10.50h. Enlairament de globus per part d'Alumni UAB, com a mostra de solidaritat amb totes les persones malaltes d'ictus i lesions medul.lars i cerebrals traumàtiques.
11.h. Sortida Cursa 10 km. Campus UAB-Sincrotró Alba-Jardins Castell de St.Marçal-Campus UAB
11.20h. Sortida Cursa  6km. Sortida Caminada 6 km.- Perímetre Campus UAB


L'any passat hi van participar més de 2.000 persones i es van recaptar 9.000 euros, fons que es van donar a La Marató de TV3. A més, 80 persones voluntàries, coordinades per la Fundació Autònoma Solidària, hi van col·laborar en diferents tasques d'organització.

Coincidint amb la cursa, es tornarà a fer la Fira d'Entitats. Enguany hi haurà entitats relacionades amb l'ictus i les lesions medul.lars i cerebrals traumàtiques, d'acord amb la temàtica que ha escollit La Marató de TV3, així com entitats de malalties minoritàries i de persones amb problemes de mobilitat reduïda. L'objectiu és difondre i donar informació d'aquestes malalties a tots els ciutadans, malalties en que la UAB compta amb equips que hi estan investigant. Ja s'ha confirmat la presència a la fira de diferents associacions relacionades amb aquestes malalties.

VOLUNTARIS
Una vuitantena de persones, la majoria estudiants i personal d'administració, participaran, des de primera hora del matí, com a voluntaris, col.laborant en les tasques d'organització d'aquest esdeveniment, coordinats per la Fundació Autònoma Solidària (FAS), tal com es ve fent cada any. Un altre grup d'estudiants del Grau de Fisioteràpia de la UAB també hi col•laboraran voluntàriament per a ajudar en la recuperació física dels corredors i caminants, una vegada acabades les curses i caminada.

CURSA DE MOBILITAT REDUÏDA
Es consolida la cursa de mobilitat reduïda, i es tornarà a fer, donat l'èxit de l'any passat. Aquesta cursa, d'uns 500 metres de distància, té el seu recorregut al voltant de la Vila Universitària. És molt emotiva cada any pel valor i esforç que suposa pels seus participants. Es tracta d'un esdeveniment esportiu destacable, tenint en compte que són gairebé inexistents aquest tipus de curses adreçades a les persones que pateixen mobilitat reduïda.