Pronóstico de Tutiempo.net

S'aprovan els nous criteris de regulació de les activitats esportives organitzades al Parc Natural de Collserola

El passat 4 d’octubre la Comissió Executiva, del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC), va aprovar els nous criteris per a l’organització d’activitats fisicoesportives i la conseqüent modificació del text de les Ordenances del Parc. En la sessió de l’Assemblea del CPNSC, celebrada el 2 de desembre, va ser ratificada l’aprovació de modificació.
La modificació dels criteris es basa en tres eixos: 
· Ajustament dels recorreguts a una xarxa de camins establerta
· Reducció del nombre de participants
· Limitació del nombre d’activitats anuals
 
Aquest nous criteris, consensuats amb els ajuntaments del Parc, s’han establert per tal de minimitzar l’impacte que generen així com per a reduir el conflicte amb la resta d’usuaris del Parc.

Xarxa de camins autoritzables
Des del Servei de Medi Natural del CPNSC s’ha elaborat el mapa de camins autoritzables per on podran transcorre les activitats. Les pautes que s’ha tingut en compte en la seva elaboració han sigut: la fragilitat dels hàbitats naturals de cada zona, l’amplada i pendent del camí quan existeixen varies alternatives, els camins subjectes a l’època de l’any per nidificació o risc d’incendi, i els que travessen finques privades, i per tant, requereixen l’autorització per part de la propietat.

Reducció del nombre de participants
El nombre màxim de participants, comptabilitzant totes les categories i/o recorreguts de la prova, varia en funció de les diferents tipologies d’activitats. A més, totes les activitats hauran de transcorre en horari diürn. La sortida serà màxim ½ hora abans de la sortida del sol i l’arribada ½ hora després de la posta.
En el cas de les curses i caminades, el nombre màxim d’inscripcions serà de 500 participants.
Les activitats en bicicleta al Parc no poden superar els 20km/h, no estan autoritzades les curses o proves cronometrades, tal i com s’indica en les Ordenances vigents del CPNSC. Únicament es poden realitzar pedalades i, a partir del 2017, amb un nombre màxim de 200 participants.
Les curses d’orientació s’hauran d’ajustar a les zones i camins que s’estableixin sota criteri tècnic, sempre fora de les àrees amb més alta fragilitat i vulnerabilitat. Les fites hauran de situar-se al costat del camí i el nombre màxim d’inscripcions serà de 200 participants.

Limitació del nombre d’activitats anuals
Com a referència per determinar el nombre màxim d’activitats anuals, s’ha agafat el nombre d’activitats realitzades durant els dos darrers anys. Segons la distància i tipologia, es distribuiran en:
· 1 cursa de llarga distància
· 2 maratons (sense solapar recorreguts)
· 20 curses cronometrades de mitja distància
· 50 caminades
· 15 pedalades

Els nous criteris així com el mapa es poden consultar a www.parcnaturalcollserola.cat