Pronóstico de Tutiempo.net

Set projectes d’estudiants de Ripollet seran sotmesos a debat per formar part dels comptes municipals

El ple de Ripollet de desembre, que es farà el pròxim 22 de desembre, discutirà incloure 300.000 euros del pressupost a set projectes de ciutadania, elaborats pels alumnes de quart d’ESO de la població. Són set propostes de les 13 que es van votar en el procés de participació que va acabar el passat 4 de desembre, i han superat els valors tècnics i econòmics fins a arribar als 300.000 euros.
El que més suports ha aconseguit, tal com ha detallat aquest dimarts la primera tinent d’alcalde, Pilar Castillejo, ha estat la instal·lació d’un semàfor per a invidents –778–, seguit de contenidors per recollir olis domèstics –738–, parcs infantils més segurs –661– i wifi públic a la localitat –620–.
Alhora, adequar un espai per fer cinema a l’aire lliure–582–, papereres amb dispensador de bosses per a gossos –530– i un rocòdrom –429–, Castillejo ha assenyalat que la participació, sobre un cens de 31.000 persones, ha estat del 5%, “un resultat que no és excel·lent, però hi ha satisfacció a l’Ajuntament”, ha valorat l’edil.
En total s’han obtingut 6.124 vots, dels quals 5.128 han arribat de la participació en línia i 996 en les diferents urnes instal·lades en diverses dependències municipals, Castillejo ha subratllat que la col·laboració amb els instituts continuarà i se seguirà apostant per la participació.
En cas que el plenari municipal doni llum verda, els projectes seran realitat durant el 2017, tot i que la primera tinent d’alcalde no ha descartat que les sis idees que s’han quedat fora “s’estudiarà” si es podran portar a terme.
Foto:Ajuntament de Ripollet