Pronóstico de Tutiempo.net

Visita institucional del Conseller de Justícia a Cerdanyola

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha fet una visita institucional a la ciutat, i als Jutjats de Cerdanyola del Vallès. En la reunió mantinguda amb l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, les regidores, Elizabeth Pasamonte, i Sonia Rodríguez, la jutgessa degana, M. Rocio Figueiras, i amb altres representants del món jurídic i judicial, s’han tractat alguns dels  temes més destacats de la ciutat.
L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, acompanyat de les regidores, Elizabeth Pasamonte,i Sonia Rodríguez, ha rebut en el consistori al Conseller de Justícia, Carles Mundó. La trobada ha finalitzat amb la signatura del Conseller en el llibre d'honor de la ciutat.
Aquesta visita s’inscriu en el programa de treball del Conseller per conèixer directament els projectes i l’actualitat dels municipis que visita, així com de les  entitats de la demarcació territorial de Barcelona.
Entre els temes que han tractat destaquen la col•laboració que manté l’Ajuntament amb els jutjats per commutar les penes de presó per les anomenades mesures penals alternatives, que són fonamentalment treballs en benefici de la comunitat i programes formatius.
D’acord amb la gravetat de la pena i el tipus de delicte, els jutges són els que  poden commutar les penes per treballs socials El conseller de Justícia  ha explicat que les mesures penals alternatives són una fórmula d’èxit en la reinserció que facilita la rehabilitació dels condemnats. L’execució de les mesures penals alternatives depèn de la Direcció General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil del Departament.
Altres temes tractats en la reunió de treball ha estat l’edifici de justícia de la ciutat,  situat al passeig d’Horta i que s’estrenava amb el jutjat número 8 de primera instància i instrucció l’any 2008, i que pel nou Conseller és tot un exemple. També  han parlat de la utilització del català a les sentencies, que actualment, i segons el Conseller,  ha disminuït fins el 8%.
El nou Conseller de Justícia, Carles Mundó, ha estat cap de Gabinet de la Conselleria d’Educació, i de Cultura y Mitjans de Comunicació fins  el 2008 , desprès ha estat secretari de Mitjans de Comunicació i president de l’ACN. És llicenciat en Dret,  i  és un dels promotors de Drets.cat, l’associació que denuncia els actes de catalanofobia, sobre tot a Twitter. També va ser regidor de Gurb.
Foto: Ajuntament de Cerdanyola