Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola celebra la quarta edició del Mercat de Cooperatives Escolars

La zona de jocs del passeig de les Acàcies, a tocar del mercat de les Fontetes, acollirà divendres 19 de maig la quarta edició del Mercat de Cooperatives Escolars del projecte 'Cultura Emprenedora a l'Escola'.
Des de les 9'30 fins a les 12 hores, els nens i les nenes de cinquè de primària de les escoles de Serraparera, Xarau, Carles Buïgas i Les Fontetes posaran a la venda els productes d'artesania que han fet al llarg d'aquests darrers mesos dins el programa de Cultura Emprenedora a l'Escola.
La producció i la venda són dos passos més en un treball transversal, que té com a objectiu principal el treball dels valors cooperatius: democràcia, responsabilitat, equitat i reconeixement de l'altre. Part dels beneficis obtinguts de la venda dels objectes es destinaran a accions solidàries a través de donacions a entitats de Cerdanyola o l'entorn com ara el Rebost Solidari, la Creu Roja o Proactiva Open Arms. Les entitats, que han estat triades per l'alumnat, disposaran d'un espai al costat del mercat per divulgar les seves activitats.
Aquest curs s'han constituït 7 cooperatives: Emprekids i Serrajunts, de l'Escola Serraparera; Xarau Kids i Xarau Revolution, de l'Escola Xarau, Cinquè Art i Buigart, de l'Escola Carles Buïgas, i Cooplefont, de l'Escola Les Fontetes.
El projecte Cultura Emprenedora a l'Escola està promogut per la Diputació de Barcelona i impulsat pels serveis de Promoció Econòmica i Empresa i Educació de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.
Els cartells que anuncien el mercat, i que es poden veure en diversos llocs de la ciutat, han estat il·lustrats directament pels i les cooperativistes.