Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola hissa la bandera multicolor amb motiu del Dia Internacional contra la lgtbi Fòbia

Cerdanyola s'adhereix de nou al Dia Internacional contra la lgtbi Fòbia, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència vers les persones per raó d'identitat de gènere o d'orientacions sexuals i afectives.
Des que, el 1990, l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns mentals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra la lesbofòbia i gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia.
Amb l'hissada de la bandera multicolor (símbol de l'orgull LGTBIQ), l'Ajuntament de Cerdanyola vol mostrar el seu reconeixement i solidaritat a totes les persones que han patit discriminació, violència i/o persecució per la seva identitat o orientació sexual. Tant mateix com condemnar les actituds de rebuig, de perjudici i hostilitat contra les persones gais, lesbianes, bisexuals, transgènere i intersexuals i apostar pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural.

Polítiques lgtbi
L'Ajuntament de Cerdanyola treballa de forma activa les polítiques lgtbiq adoptant aquest nom per a la regidoria fins llavors anomenada de la Dona. L'Ajuntament ha sigut un dels propulsors de la Xarxa de Municipis lgtbi, presentada de forma pública el 28 de juny del 2016 a Cerdanyola. Aquesta Xarxa fomenta el treball conjunt entre els municipis i institucions que formen part amb l'objectiu de normalitzar les diferents orientacions afectives, sexuals i identitats de gènere i combatre grupalment la discriminació per aquests motius.
A més, des del consistori s'han impulsat diferents iniciatives en el marc de les polítiques lgtbi com ara la campanya #cerdanyolastophomofòbia amb motiu del Dia Internacional contra la lgtbi Fòbia 2016 i en les dues darreres edicions de la Festa Major del Roser de Maig s'ha posat en pràctica el Protocol Festes Lliures de Violències Heteropatriarcals.
De forma continuada, des de la regidoria de Polítiques d'Igualtat lgtbiq es participa activament en el programa Cerdanyola Educa oferint diferents tallers sobre diversitat familiar, prevenció del bullyng homofòbic i normalització de la diversitat afectiva i sexual a les escoles i instituts de la ciutat.