Pronóstico de Tutiempo.net

Els alumnes de l'escola Anselm Clavé de Ripollet guanyen un dels Premis Pilarín Bayés de contes infantils

Els alumnes de quart de primària de l'escola Anselm Clavé de Ripollet és una de les escoles guanyadores del Premi Pilarín Bayés 2017 de contes escrits per nens i nenes, que convoca anualment l'hospital Sant Joan de Déu i l'Editorial Mediterrània. Els joves ripolletencs van ser una de les escoles guardonades gràcies al conte Les aventures del Dudu, presentat amb el pseudònim Els 25 llibreters.
L’1 de juny, el recinte del Parc Sanitari Sant Joan de Déu a Sant Boi de Llobregat acollirà l’acte de lliurament dels Premis Pilarin, amb les 15 escoles guanyadores d’enguany. L’acte, ple de sorpreses, per als nens i nenes, pretén ser una festa de celebració, a més d’un espai per seguir aprofundint en la temàtica d’aquest any, el Joc, a través de tallers ben diversos.

Premi Pilarín Bayés
Es tracta d’un Premi de contes escrits per nens i nenes de Primària. Els principals objectius són fomentar la lectura i apropar els llibres als infants, estimular la seva imaginació i fer-los reflexionar i treballar temàtiques al voltant dels valors.
El Premi vol ser un homenatge a aquesta gran il·lustradora que encarna tot això a la perfecció: valors, estima pels contes i estima pels infants.

El Premi proposa cada curs una temàtica diferent i els contes rebuts es classifiquen en tres categories:
– Cicle inicial
– Cicle mitjà
– Cicle superior
De cada cicle, el Jurat escull 5 contes, que són publicats en un llibre il·lustrat per la mateixa Pilarín Bayés.
La comunicació del veredicte es fa sempre el 23 d’abril, dia de sant Jordi, en directe a Els matins de TV3. Es convocarà les escoles guanyadores a una gran festa a finals de curs per fer el lliurament dels premis als autors dels contes guardonats.
El Premi és convocat per l’Editorial Mediterrània juntament a l’Obra Social Sant Joan de Déu.

Temàtica 2016 - 2017
La temàtica proposada per aquest curs 2016-17 és EL JOC. JUGUEM PER CRÉIXER.
La vida infantil no pot entendre’s sense el joc perquè el joc és un element clau en el desenvolupament físic, social, intel·lectual i afectiu de qualsevol infant.
Però… A què juguem? Juguem sols o amb algú? Juguem només per guanyar i ens enfadem quan no és així? Ocupen les pantalles bona part del nostre temps de joc? A què jugaven els nostres avis? Tenim prou espais públics per al joc?
La Declaració Universal dels Drets de la Infància reconeix el joc com un dret fonamental, però hi ha situacions i circumstàncies que fan que això no sigui possible.
En el joc es reflecteixen idees i valors, però també contravalors, prejudicis i estereotips.
Igualment, el joc no és una activitat exclusiva dels infants. Com deia l’escriptor irlandès George Bernard Shaw, “no deixem de jugar perquè envellim, sinó que envellim perquè deixem de jugar”.