Pronóstico de Tutiempo.net

El cicle Artpegi maridarà enguany a Cerdanyola el piano i el jazz amb el patrimoni emblemàtic de la ciutat

El cicle musical renova la col·laboració amb entitats de renom com el Trinity College London i el concurs Maria Canals al temps que s’obre a nous estils, com el jazz.
La música i el patrimoni es maridaran un any més a Cerdanyola en el cicle Artpegi, de música als museus i espai emblemàtics de la ciutat com la plaça de Francesc Layret, els jardins de Can Domènch o els de Ca n’Ortadó. El cicle, que enguany arriba a la sisena edició, es farà del 16 de juny al 14 de juliol, i l'entrada serà gratuïta amb l'aforament limitat als espais on s'han previst les activitats.
L'Artpegi 2017 renovarà el seu compromís amb els artistes emergents i donarà sortida a nous valors de la interpretació amb la col·laboració d’entitats de renom com el Trinity College London o el Concurs Maria Canals. Així enguany hi actuarà Alberto Menjón, guanyador espanyol del Concurs Internacional de Piano Maria Canals (col·laboració del Trinity College), una de les convocatòries més destacades del seu àmbit.
Una de les novetats és l’obertura a nous estils musicals. És el cas del jazz i el grup de Guillermo Calliero amb “South American Project”. Noves propostes, noves músiques que serviran per descobrir noves possibilitats del patrimoni de la ciutat.

Programa de l’Artpegi 2017
Divendres, 16 de juny
El Maria Canals porta cua ....
Al llarg del dia (9.30 a 20 h), a la plaça de Francesc Layret

Amb l’objectiu d’apropar la música a tothom, durant tot el dia hi haurà un piano de cua al carrer: per a músics ocasionals i per a espectadors, perquè els nens i els grans el coneguin per fora i per dins i perquè qui vulgui el pugui tocar o acompanyar amb instruments o tot cantant. Tothom és convidat a participar-hi.

9.30 - 12.45h Sessions divulgatives per a les escoles
12.45 - 16.30h Piano a disposició dels ciutadans
16.30 - 20.00h Actuacions dels estudiants de l’Escola de Música Municipal Aulos i de qui s’hi vulgui apropar

Recital de piano
22 h, al pati del Museu d’Art de Cerdanyola
a càrrec d’Alberto Menjón, guanyador espanyol del Concurs Internacional de Piano Maria Canals (Col·laboració del Trinity College)

El repertori previst és format per Escenas Infantiles, de F. Mompou, Fantasia Bética, de M. de Falla, Toccata op. 7, de R. Schumann, i després de la pausa Sonata no.2 op. 36, de S. Rachmaninoff.

Divendres, 14 de juliol,
22 h, al Museu Ca n’Ortadó

Guillermo Calliero
“South American Project”

Cinc músics amb una trajectòria amplíssima dins de l’espectre jazzístic català, espanyol i internacional, uneixen el seu bagatge musical per plasmar-lo en un projecte que porta el segell de la música sud-americana i el seu mestissatge amb el jazz. El tango, el candombe, la samba, la chacarera, la salsa són alguns dels ritmes que ens conviden a gaudir d’un viatge jazzístic diferent ...
Posseïdor d’un so net, rodó i càlid, amb una tècnica depurada i un fraseig bop dominat amb mestratge, Guillermo Calliero és considerat un dels trompetistes més respectats en l’escena jazzística sud-americana i europea.
Foto: Ajuntament de Cerdanyola