Pronóstico de Tutiempo.net

El Museu d'Art de Cerdanyola rep la donació de 182 plaques de vidre amb fotografies i projectes de l'enginyer Carles Buïgas

El Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) va presentar la Maleta Buïgas, una de les darreres donacions que ha rebut l'equipament, en un acte que va comptar amb la participació de la regidora de Cultura a l'Ajuntament, Elvi Vila, i el president de Rotary Club de Cerdanyola, Josep Tarrés.
La maleta conté 182 plaques de vidre amb fotografies i projectes de l'enginyer Carles Buïgas sobre la tasca que va fer a Montjuïc per a l'exposició Internacional de Barcelona de 1929 i d'altres projectes visionaris. Actualment només queda en peu la Font Màgica, però aquesta era només una petita part d'un gran projecte de llum i aigua.
Aquesta maleta va pertànyer a Carles Buïgas, i ha estat donada al MAC pel Rotary Club de Cerdanyola que la va adquirir a la família d'una de les seves col·laboradores. Amb aquest acte, el Rotary passa a formar part de la llarga llista de donants i mecenes d'un museu que va creixent a partir de les aportacions de la ciutadania. Cal destacar que més d'un 80% del seu fons està format per donacions de particulars en un cas inèdit i molt singular a Catalunya.
Per a recuperar aquesta destacada peça, que aportarà una informació decisiva per a l'estudi del 'Mag de l'aiguallum' i de l'Art Déco català, s'ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la seva Oficina de Patrimoni Cultural que han donat suport a l'inventari i conservació preventiva de la peça que es trobava en perill degut a la delicadesa del suport fotogràfic antic.
Foto: Ajuntament de Cerdanyola