Pronóstico de Tutiempo.net

Els joves de Cerdanyola proposen a l'Ajuntament invertir 200.000 euros en la millora de fonts, l’skatepark, places i parcs públics de la ciutat

Presentats per l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, una representació dels infants que formen part del Consell d’Infants i Adolescents de la ciutat (CIAC) van explicar com han viscut el procés i com han decidit invertir els 200.000 euros que el consistori ha posat a la seva disposició per millores a la ciutat.En el projecte, van participar infants i adolescents de 5è i 6è i/o 1r i 2n d’ESO de 15 centres educatius de Cerdanyola. Finalment, s’ha decidit que la millora de les fonts, de l’skatepark i les places i parcs públics siguin els àmbits on destinar els diners.Els joves van exposar les seves propostes a Escolà i al regidor d'Urbanisme, Ivan Gonzalez, en un acte celebrat a Ca n'Ortadó.

Els àmbits de millora on invertir a la ciutat
Rayan Laarabi, de l’escola Fontetes va explicar que els alumnes han decidit que hi hagi més fonts a les ciutats i arreglar les que ja estan instal·lades. Els punts que cal millor són: -Canaletes, el barri de Fontetes, tots els parcs on toqui el sol, Parc Xarau, carrer Sant Ramon, Parc de la C, Col·legi Montserrat, Avinguda Guiera, Institut Jaume Mimó, barri de Monflorit, plaça de l’Església, plaça de l’Elefant, carrer Tort i l’Ambulatori. També demanarà, en nom de tots els infants i adolescents, repensar la bassa del Parc Cordelles i reconvertir-la en una font lúdica per refrescar-se a l’estiu.
L’Ariadna García de Paredes, de l’escola Sant Martí, va recordar que una altra de les propostes que ha sorgit és la millora del Skate Parc del carrer Pizarro, que cal arreglar amb nous materials i ampliar. Per últim, la Ivette Pardo, de l’escola Collserola, va anunciar que els infants i adolescents han
consensuat la necessitat de fer millores als parcs, places i vies públiques. Entre les actuacions acordades, es troben: la presència de flors, bancs, parcs ecològics, taules de pícnic, arbres que facin ombra i jocs tancats que permetin anar al parc si plou.
 Un cop presentades les propostes, els alumnes i famílies van poder visitar una exposició muntada a ca n'Ortadó de tot el material que infants i adolescents dels centres educatius de la ciutat han elaborat durant el procés (maquetes, murals, esbossos). A més, es va projectar un vídeo reportatge realitzat en la darrera fase del treball en comissions amb els membres del CIAC. Els participants en el procés van rebrer un diploma i un obsequi.

Un projecte amb molta implicació
L’acte va finalitzar amb una part més lúdica, a la plaça Sant Ramon, amb l’actuació del grup Ambaükatunavia, una festa de l’aigua i un berenar refrescant a base de fruita, coques i sucs. Des de l’Ajuntament de Cerdanyola s'ha volgut destacar l’alt grau de participació que ha tingut el projecte. Del consistori, s’han implicat els departaments d’Educació i de Participació Ciutadana. A més, també ho han fet la comunitat educativa a través dels infants i adolescents de 15 centres de Cerdanyola, les seves famílies i els membres de Consell d’Infants i Adolescents de Cerdanyola (CIAC).
Foto: Ajuntament de Cerdanyola