Pronóstico de Tutiempo.net

La Biblioteca Central de Cerdanyola acullirà la presentació del llibre "Train Kids" de Dirk Reinhardt

Dijous 8 de juny a partir de les 18h, al espai Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola es presenta el llibre "Train Kids" de Dirk Reinhardt, publicat per Pagès Editors.
El Fernando els havia advertit: «de cent persones que travessen el riu, només deu poden superar Chiapas, tres arriben al nord, a la frontera, i només una aconsegueix passar-la». Cinc joves emprenen el viatge: Miguel, Fernando, Emilio, Jaz i Ángel. Són immigrants en situació irregular i els esperen més de dos mil quilòmetres a través de Mèxic, a dalt de trens de càrrega. Arribaran al nord, al seu destí?
"Train Kids" explica el perillós viatge d'aquests cinc nois en els anomenats "trens de la mort". L'explotació econòmica al voltant d'aquest viatge, el "narco", els grups de delinqüents, la connivència de la policia i les autoritats amb les màfies... formen part del que s'hi explica.
La novel·la ha estat inclosa a la prestigiosa llista internacional White Ravens de millors llibres infantils i juvenils l'any de la seva publicació (2015) i se li ha concedit, entre altres guardons, el premi de la Fundació Friedrich-Gerstäcker de Braunschweig (Alemanya), distinció que s'atorga cada dos anys a l'obra juvenil que millor defensi els valors del respecte i de la tolerància entre cultures".

A la presentació intervindran:
- Montserrat Franquesa, traductora de la novel·la
- Renata Calderón, politòloga mexicana i excol·laboradora d'ACNUR en els albergs de migrants de Mèxic que surten en el llibre
- Dani Vilaró, periodista i portaveu d'Amnistia Internacional Catalunya