Pronóstico de Tutiempo.net

L'exposició '24 anys de lluita per Pedro Álvarez' es pot visitar a Ripollet

Des de divendres es pot visitar, al vestíbul del Centre Cultural de Ripollet, l'exposició '24 anys de lluita per Pedro Álvarez'. Es tracta d'una mostra d'homenatge al jove assassinat l'any 1992 a l'Hospitalet de Llobregat i que es podrà veure fins al 27 de juny. Després de la inauguració es passarà el documental sobre aquest cas La ciudad desnuda. En tots dos actes assistirà el pare del jove, Juanjo Álvarez.
La nit del 15 de desembre de 1992, un jove de 20 anys fou assassinat a L’Hospitalet de Llobregat. Pedro Álvarez va morir d’un tret al cap i dos més a la resta del cos quan tornava cap a casa. Tot just s’havia acomiadat de la seva xicota, quan va sentir una discussió entre ella i un home que quasi l’atropella quan travessava el carrer. Òbviament es dirigí cap allà per veure què passava i aquest home, després de colpejar-la a ella i a en Pedro, es dirigí cap al cotxe, tregué un arma i el disparà mortalment. L’home era policia nacional.
Han passat 24 anys i la família de Pedro Álvarez continua demanant justícia. Volen que l'assassí del seu fill acabi pagant per allò que va fer. Cada any el recorden al voltant del 15 de desembre, dia en què va ser assassinat d'un tret a l'avinguda Catalunya, a la Florida.
Les pistes van portar fins un agent de policia com a presumpte autor de l'assassinat però va ser exculpat en no trobar-se proves definitives. Des de llavors la seva família demana l'esclariment del cas, que es cocntinuï investigant, que es reobri el cas i que es faci justícia.

El Ple de desembre de Ripollet va aprovar una moció per reobrir la investigació d'aquest cas, així com per donar difusió i suport als actes en solidaritat amb la família del jove mort.
Foto: Ajuntament de Ripollet