Pronóstico de Tutiempo.net

L’organització del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola enllesteix els detalls de la 27a edició del certamen

L’organització del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola ja treballa en una nova edició, la 27a, del certamen, que enguany obrirà les seves portes el 29 de setembre i finalitzarà el 8 d’octubre. El cartell encara s'està treballant, tot i que ja es coneix que sortirà de l’obra de l’il·lustrador local Joan Vizcarra amb una trajectòria destacada per les seves caricatures publicades a 'El Jueves', 'El Periódico' o 'Interviú', entre altres. El programa també s’està tancant i des de l'organització han explicat que s'anirà informant properament.
Els objectius de la 27a edició del certamen passen per la difusió del blues; la integració i dinamització de la xarxa de bars i espais musicals de la ciutat com a agents programadors; la col·laboració entre la iniciativa pública i privada; la consolidació de la marca Blues de Cerdanyola; la projecció de la ciutat com a municipi del blues; l'establiment d'una programació cultural de qualitat; i les accions de cooperació amb altres festivals.
El Festival Internacional de Blues de Cerdanyola va tenir la seva primera edició al 1988, amb una idea originària que va sorgir a Cerdanyola Ràdio després d'organitzar un gran concert per celebrar el 5è aniversari de l’ emissora municipal. Va ser en aquell moment quan es va decidir organitzar un festival de blues, per diferenciar Cerdanyola de la resta de festivals del territori. I així va ser com el primer Festival de Blues de Cerdanyola va iniciar el seu camí.
Ja han passat 29 anys amb 26 edicions i amb molts artistes de fama internacional. Ara, l'organització del Festival va a càrrec de l'Ajuntament de Cerdanyola i de la Comissió del Blues, participada per veïns amants del blues.
A conseqüència de la crisi, l’any 2011 es va decidir que les edicions del festival serien biennals.