Pronóstico de Tutiempo.net

Recepció municipal a les alumnes de l'Institut Gorgs de Cerdanyola guardonades als concursos Repte Emprèn i l'Stockholm Junior Water Prize

L'Ajuntament de Cerdanyola ha ofert aquesta setmana una recepció a l'equip Pangea format per quatre alumnes de primer de batxillerat de l'Institut Gorgs, integrat per Judith Lopera, Maria Roca, Lídia Rodríguez i Laura Miranda, guanyador del premi Repte Emprèn de La Caixa i a Rita Blasi, alumna de segon de batxillert del mateix institut, guanyadora de l'Stockholm Junior Water Prize - Espanya 2017. L'alcalde de la ciutat, Carles Escolà, i la regidora d'Educació, Elvi Vila, van participar dilluns passat a l'acte, felicitant les guardonades desitjant-los molt èxit en els estudis i certamens on participin.
Aira Pulita
Aira Pulita, el projecte de l'equip Pangea, proposa millorar la qualitat de l'aire que respirem a les ciutats i zones industrials. Per fer-ho plantegen la construcció de parcs per generar CO2 mitjançant estructures cilíndriques mecanitzades que contenen aigua marina per reproduir-hi microalgues. L'objectiu de l'equip cerdanyolenc és la creació d'un "servei que purifiqui amb èxit l'aire que respirem" en un entorn urbà "altament contaminat" per la presència d'indústries, cotxes, aires condicionats, etcètera. Pangea apunta que aquesta pol·lució afecta directament la salut de les persones i també té un impacte negatiu per al medi ambient.
L'equip Pangea ha estat un dels cinc equips guanyadors del premi final consistent en un viatge formatiu a Silicon Valley, on participaran en sessions formatives i visitaran empreses de rellevància internacional com Google, HP i Intel, entre d’altres companyies emblemàtiques.

Les microalgas i els purins, una nova font de recursos
L'alumna de segon de batxillert de l'Institut Gorgs, Rita Blasi, va guanyar la l'Stockholm Junior Water Prize - Espanya 2017, amb el treball “Les microalgas i els purins, una nova font de recursos”. L'estudi està basat en el tractament dels purins amb microalgas, vinculant dos reptes mediaombientales de màxima actualitat en la gestió d'explotacions ramaderes porcines: l'energia i l'aigua.
Rita Blasi va rebre el premi com a guanyadora de l'Stockholm Junior Water Prize - Espanya 2017, organitzat per l'Escuela del Agua i amb el patrocini de la Fundació Aquae.
La cerdanyolenca participarà en el certamen Internacional de l'organitzat pel Stockholm International Water Institute que tindrà lloc a Estocolm durant la celebració de la World Water Week, del 26 d'agost a l'1 de setembre, juntament amb tots els representants dels respectius certàmens estatals.
Foto: Ajuntament de Cerdanyola