Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola premia la tasca dels seus joves emprendedors

El treball dut a terme durant mig any per les emprenedores i els emprenedors participants al programa Yuzz Cerdanyola - Joves amb Idees va culminar divendres passat amb el lliurament dels guardons de l'edició 2017.
El premi al millor projecte i primer finalista local Yuzz Cerdanyola va ser per Joan Iniesta, promotor d'Ubiqme. Ha guanyat un viatge a Silicon Valley i l'accés a la final estatal dels premis. El segon finalista va ser Ismael Ávila, impulsor del projecte Invers-Auction. El tercer finalista va ser Álvaro Mauricio Camacho, impulsor del projecte Psycologic App. Aquest projecte també va ser escollit finalista local del premi Innovació tecnològica Disruptiva.
Meritxell Almirall va ser la finalista local al premi dona emprenedora i optarà al premi estatal, pel projecte Beedi.
L'acte de lliurament dels guardons es va dur a terme a la sala Clara Campoamor de la Masia de Can Serraperera i va comptar amb la presència de l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà; la regidora de Promoció Econòmica i Treball, Contxi Haro; la representant del Banco de Santander al 22@, Ana Isabel Cardeñosa; el tutor de projectes de la Secot, Juan Pablo Muñoz,  i el coordinador i tutor del programa Yuzz a Cerdanyola, César Llorente.
Autoritats, representant del Banc de Santander i assessors del Yuzz Cerdanyola van coincidir en les seves intervencions en destacar la importància de la formació per les persones que inicien nous projectes, noves idees. Un temps de creixement i d?enfortiment del grup que s'ha creat al voltant de Yuzz Cerdanyola.
La regidora de Promoció Econòmica i Treball, Contxi Haro, va destacar la dificultat del jurat, del qual en formava part, per triar les persones guardonades perquè tots els projectes eren molt bons. César Llorente va explicar que ara comença la feina per a les emprenedores i els emprenedors, que és desenvolupar les idees i posar-les en marxa. Juan Pablo Muñoz, de Secot, va parlar des del seu paper d'assessor extern, destacant que els joves han fet una feina clara i ara és el moment de muntar les empreses. La representant del Banco de Santander al 22@, Ana Isabel Cardeñosa, va esmentar que la seva feina consisteix a tractar amb empreses que promouen apps i altres noves formes de negoci, una branca de l'emprenedoria cada cop més important.
L'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, va animar els i les joves perquè tirin endavant el seu camí, remarcant que són un orgull per la ciutat. Escolà els va demanar que de tot el que puguin aprendre, una part la dediquin a la col·lectivitat, compartint-ho i ajudant a fer millor la nostra societat. Escolà també va remarcar el suport municipal al programa Yuzz, on hi participen persones de la ciutat i d'altres municipis, atrets per la proposta que s'ofereix des de Can Serraperera.
A la present edició del Yuzz Cerdanyola s'han registrat 18 participants en 14 projectes. Unes xifres que situen Cerdanyola del Vallès per damunt de la mitjana de participants i projectes presentats a tots els centres Yuzz.
Totes les persones participants al Yuzz Cerdanyola 2017 van rebre un títol d'expert en emprenedoria Yuzz, novetat d'aquesta edició.

El programa Yuzz
El programa Yuzz, organitzat pel Banc de Santander dirigit i coordinat per CISE (Centro Internacional Santander Emprendimiento), consisteix en  facilitar el desenvolupament de la idea de negoci presentada pels participants a través de formació, mentoratge, assessorament i networking.
Els objectius de Yuzz, focalitzats des de la ciutat, són: contribuir a desenvolupar el talent emprenedor dels joves de la ciutat; atraure el talent jove cap a la ciutat; projectar les iniciatives dels joves i la ciutat, a través de trobades i concursos a escala estatal; promoure el treball en equip; promoure el networking a través de trobades i la plataforma Yuzz; projectar Cerdanyola arreu de tot l'Estat i reconèixer l'esforç de tots els participants.
L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, a través del Servei Municipal de Treball i Promoció Econòmica, hi participa en aquesta iniciativa a través de Yuzz Cerdanyola.

Ubiqme
Ubiqme, el projcte guanyador d'enguany a Cerdanyola, és una aplicació d'optimització de despeses corporatives per a empreses i autònoms. Permet recuperar el 100% de l'IVA, reduir un 80% les despeses administratives i estalviar un 30% en tarifes de viatge, mitjançant els acords aconseguits amb companyies capdavanteres com Booking o TripAdvisor. L'estalvi mitjà anual s'aproxima a 3.000 euros en cas d'un treballador autònom, xifra que ascendeix als 3.700 euros per treballador en la petita empresa i 4.500 en la mitja empresa.

Foto: Ajuntament de Cerdanyola