Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola un dels municipis que posa en funcionament l'índex de referència dels preus de lloguer

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa l’índex de referència de preus de lloguer a 27 municipis de Catalunya, entre els que es troba Cerdanyola, que representen gairebé el 60% de la població de Catalunya. Al web http://agenciahabitatge.gencat.cat/indexdelloguer/ qualsevol persona pot consultar l'índex de referència d'un habitatge que es trobi en algun dels 27 municipis de Catalunya inclosos. La finalitat és aportar transparència al mercat de lloguer i donar eines per a modular els increments desproporcionats de les rendes que s’han produït els darrers mesos en algunes ciutats de Catalunya.
L’índex és un indicador que es pot consultar amb caràcter informatiu per qualsevol ciutadà i permet conèixer una estimació del preu mitjà del metre quadrat de lloguer d’un habitatge segons la seva ubicació i altres característiques com són l'any de construcció, l'estat de conservació, els metres quadrats, entre altres dades. Aquesta eina es nodreix de les dades de 200.000 contractes de lloguer dipositats al Registre de fiances de l’INCASÒL, i està connectada amb el Cadastre.

Programa de mediació de lloguer assequible
Paral·lelament a aquest indicador, aquells propietaris que vulguin llogar el seu habitatge amb seguretat i sense risc, l'Oficina Local d'Habitatge de Cerdanyola disposa d'un servei mitjançant el Programa de Mediació de lloguer assequible que ofereix als propietaris atenció personalitzada i una valoració individual del preu del lloguer del seu pis, mitjançant visita tècnica.
L'Oficina local d'habitatge s'encarrega de la redacció, tramitació i resolució del contracte d'arrendament, del seguiment de la relació contractual i del bon ús del seu habitatge. A més el propietari que llogui el seu habitatge mitjançant el Programa de Mediació de lloguer assequible gaudeix durant la duració del contracte d'arrendament de les assegurances de la Llar i defensa jurídica de manera gratuïta. També gaudeix d'una cobertura de fins a sis mensualitats en cas de impagament mitjançant la cobertura de l'Avalloguer (règim de cobertures per a les persones arrendadores d'habitatges)
Per més informació podeu contactar amb l'Oficina Local d'Habitatge de Cerdanyola, al carrer Lluis Companys 8 (tel: 935 808 888 / mail: info.habitatge@cercanyola.cat)