Pronóstico de Tutiempo.net

Ripollet i Cerdanyola es tornen a mullar un any més per l'esclerosi múltiple

L'esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. La mielina es una substància que facilita la conducció dels impulsos nerviosos. Si la mielina es destrueix o es danya, l'habilitat dels nervis per conduir els senyals des del cervell i cap al cervell s'interromp i apareixen els símptomes de la malaltia: debilitat muscular, dificultat en la coordinació, alteracions visuals, de la parla, de la memòria, etc
Un any més, el voluntariat cerdanyolenc de la Fundació Esclerosi Múltiple organitzarà el proper diumenge 9 de juliol a les piscines de la ciutat el 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple'. Es tracta d’un acte solidari convocat per la Fundació Esclerosi Múltiple des del 1994, en el qual es convida tothom a mullar-se en el sentit literal de la paraula, llançant-se a l'aigua de la piscina és propera per col·laborar en la lluita contra l’esclerosi múltiple.
Tothom qui vulgui col·laborar amb la iniciativa ho pot fet nedant a les piscines de la ciutat -Can Xarau, Montflorit, Turonet, Bosc Tancat, PEM Guiera i S.A.F (UAB)- i fent metres per la diada, comprant material de marxandatge fet per la Fundació (tovalloles, necessers, gorra, samarretes) o bé fent de voluntar i/a de la jornada.

A Ripollet
El Patronat Municipal d'Esports de Ripollet (PAME) s'adhereix un any més a la jornada Mulla't per l'esclerosi múltiple. La jornada està organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple i hi col·labora l'Ajuntament de Ripollet. Durant tot el proper diumenge, de 10.30 a 19 hores, la piscina descoberta del Poliesportiu estarà oberta amb l'objectiu de recollir fons econòmics per a la investigació d'aquesta malaltia.

A banda de poder nedar per una bona causa, s'instal·larà a l'exterior un estand on s'informarà sobre l'esclerosi múltiple i sobre el Mulla't. Els ripolletencs que s'hi acostin podran col·laborar econòmicament i comprar marxandatge de la Fundació.