Pronóstico de Tutiempo.net

El Centre d'Informació, Atenció i Recursos a les Dones de Cerdanyola amplia els seus serveis

El Centre d'Informació, Atenció i Recursos a les Dones comença una nova etapa oferint un servei més integral a les dones. El passat 1 de juliol entrava en vigor el nou contracte de prestacions del servei que contempla un increment del 40% el pressupost respecte l'anterior arribant així als 95 mil euros. La regidora de Polítiques d'Igualtat, Elvi Vila, es mostra molt satisfeta amb l'ampliació del servei i destaca que «des del govern sempre hem volgut que el servei a la dona sigui el més integral i amb les millores introduïdes anem pel bon camí». En aquest sentit, el nou contracte unifica els serveis d'assessorament jurídic i atenció en una única entitat, el Safareig, facilitant així la coordinació entre les professionals i permetent oferir un servei complet d'atenció a la dona.
Des de l'1 de juliol, el CIARD disposa d'atenció d'urgència les 24 hores del dia donant així solució al dèficit que hi havia fins ara i que impedia, fora de l'horari laboral, acompanyar a les víctimes de violència de gènere des d'un primer moment. Segons les expertes, les primeres hores després de denunciar un cas de violència de gènere són clau i l'atenció psicològica i de professionals permet que la víctima se senti acompanyada i pugui entendre i assimilar millor la situació. La regidora de Polítiques d'Igualtat avança que l'objectiu del servei és poder disposar d'un pis d'acollida per a casos de violència de gènere amb atenció psicològica conveniat amb altres Ajuntaments.
A més, La Caseta també disposa d'una psicòloga professional 4 hores diàries per oferir una primera atenció a les dones que acudeixen al servei així aquestes no s'han d'esperar a que se'ls hi assigni una cita un altre dia.
Una altre de les millores introduïdes en el nou contracte és el servei d'atenció als fills i filles de les dones que han patit violència de gènere doncs aquesta és una situació que afecta també als menors.
Des del CIARD es mantenen els programes d'informació, suport i atenció i l'assessorament legal especialitzat per garantir que les dones coneguin els seus drets i deures. Elvi Vila destaca també la tasca de prevenció que es fa des del servei a través del programa Cerdanyola Educa amb cursos i activitats a escoles i instituts.