Pronóstico de Tutiempo.net

El Fantosfreak de Cerdanyola celebra la majoria d'edat

Aquest matí el Mercat de Les Fontetes a Cerdanyola ha viscut, amb la participació de la regidora de Joventut, Elvi Vila, la presentació d'una nova edició del Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola del Vallès 'Fantosfreak'. Aquest any el festival, que arriba a la 18ª edició, incorpora 6 noves mencions i augmenta fins a 11 els premis que atorgarà a partir de l'edició actual.
Els 44 curts seleccionats per a la XVIII edició del Fantosfreak podran optar a més premis. L'organització ha decidit incorporar-ne de nous, passant del 5 als 11 guardons per la present edició.  Les noves distincions recullen i destaquen elements propis de la vida del festival i que ja formen part de la seva idiosincràcia. Així es creen els premis Pepito de Oro a la millor mort; el Charlie a la criatura más entranyable; el Gagci al millor gag; l'Avestruz, al millor ensurt; el Pterodáctilo al millor crit i el Se Sabe Ya o Es Sospechoso a la frase més mítica. El palmarès es completa amb el primer, segon i tercer premi, el Garmanbozia i la distinció que tria el públic.
A més, el jurat del festival podrà dictar les mencions que estimi oportú i que distingeixin altres curts a concurs.
El Fantosfreak 2017 homenajta a la pel·lícula L'exorcista de William Friedkin. L'organització explica que la dedicatòria al film és perquè si hom suma el número de la bèstia, 666, el resultat és 18. Justament els anys que té el festival. A banda de la dedicatòria, s'anuncien sorpreses vinculades amb L'Exorcista.

El Fantosfreak més internacional
La XVIII edició del Fantosfreak es farà del 17 al 21 de juliol al parc del Turonet. Per l'edició d'aquest any s'han seleccionat 44 curts, dels quals 25 són estrangers. Tots, destaca l'organització, duna gran creativitat i qualitat.
D'entre els curts seleccionats destaca Decorado, d'Alberto Vázquez. Una cinta que competirà a la nostra ciutat on hi arriba després d'haver guanyat, entre d'altres premis, el Goya 2017 al millor curmetratge d'animació.
En l'apartat local destaca la projecció del curt Apocalipsis Año Cero del director cerdanyolenc Albert Pueyo, l'actuació de l'actor de la nostra ciutat Octavi Pujades al curt Hoy me ha pasado algo muy bestia d'Iván Mulero i la projecció fora de concurs del curt Amanece que poco no es, de Fernando Endrino, que compta amb la participació del Taller Cinema Cerdanyola format per gent gran de la ciutat.

Música, cinema i sorpreses
El Fantosfreak és cinema. Però també molt més. Cada nit, entre el dilluns 17 i el dijous 20 de juliol, la música de grups locals donarà inici a la vetllada. Serà a partir de les 21:03. Una hora més tard els curts prendran el relleu. Cada nit es projectaran 11 cintes en sessions d'accés lliure per a tothom.
Divendres 21 de juliol serà la gran nit del Fantosfreak. El jurat donarà a conèixer el seu veredicte, es lliuraran els premis i es projectaran els curts gunayadors. A més es projectaran les produccions pròpies de l'organització Justicia Justiciera III Kungfu Karate Annihilator, de Rafa Dengrá, i Chema, Confesiones de un Villano, de Xavi Crespo. També es veuran La leyenda de la princesa Tetasuko, de Lopetegui productions i el curt Amanece que poco no es, de Fernando Endrino.

Un festival ben viu
L'organització del Fantosfreak remarca la vitalitat del festival que arriba  la majoria d'edat com un referent nacional del seu estil. És el concurs degà del seu gènere i aspira a seguir creixent perquè a Cerdanyola del Vallès interessen les produccions que planteja. Un fet comprobable al Parc del Turonet cadascuna de les 5 nits del festival, on s'hi apleguen milers de persones de la ciutat i dels municipis propers, interessades en el cinema fantàstic i freak.
El Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola del Vallès el coorganitzen l'entitat Fantosfreak i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

Dotació econòmica dels premis del festival
1r premi Fantosfreak  1000€
2n premi Fantosfreak   500€
3r premi Fantosfreak   300€
Premi Garmanbozia     300€
Premi del públic     300€
Els nous premis del festival, incorporats a l'edició d'enguany, no tenen dotació econòmica.

Foto: Ajuntament de Cerdanyola