Pronóstico de Tutiempo.net

La presidenta de la Diputació de Barcelona Mercè Conesa inaugura el Centre Sant Medir al recinte Flor de Maig de Cerdanyola

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa ha inaugurat aquest dimarts el Centre Sant Medir, situat a Cerdanyola del Vallès, que reneix amb empenta renovada i amb instal·lacions actualitzades al recinte Flor de Maig de la Diputació de Barcelona. A l’acte, ha participat també, la vicepresidenta quarta i responsable de l’Àrea d’Atenció a les persones, Meritxell Budó.
El recinte Flor de Maig és propietat de la Diputació i en té cedida una part a la Fundació Catalònia, que hi té les instal·lacions següents: la Llar La Casona, la Institució Montserrat Montero, i les llars Les Piscines, El Xalet i Hivernacle.
Durant la seva intervenció, Mercè Conesa ha destacat que "la Diputació ha cedit aquest espai perquè es desenvolupa un projecte que dona qualitat de vida a les persones". I ha afegit que "la col·laboració de l’Administració amb les entitats socials dona com a resultat instal·lacions com les que té la Fundació Catalònia al recinte Flor de Maig,  amb l’objectiu que tingui continuïtat per molts anys en aquest espai, a fi que pugui seguir prestant el seu servei a persones amb discapacitats".
Conesa ha subratllat que "gràcies a la feina conjunta realitzada per tots els actors implicats es garanteixen els drets que totes les persones mereixen per tal de viure amb dignitat, destacant els seus talents independentment de les seves condicions. Amb espais com el Centre Sant Medir es garanteix que totes les persones siguin valorades i estiguin correctament ateses".
En paral·lel, el representant de la Fundació Catalònia, Andreu Corominas, ha manifestat "l’agraïment de la fundació vers la Diputació per al seu suport i per a la cessió dels espais on es troba el Centre Sant Medir". I ha subratllat que "no ens hem de fixar en les discapacitats, sinó en les capacitats que totes les persones tenen i en escoltar amb atenció a les persones ateses en aquests centres".

El Centre Sant Medir
El nou Centre Sant Medir a Cerdanyola representa la continuïtat de la tasca de la Fundació Privada Sant Medir, creada el 2003 i desapareguda l’agost de l’any passat quan va ser absorbida pel Grup Catalònia.
La integració en el Grup Catalònia va ser una sortida per a la Fundació Sant Medir, que travessava problemes econòmics i ocupava un espai a Sant Cugat, al costat de l’ermita de Sant Medir, que no reunia les condicions adequades per continuar la seva activitat de protecció de persones amb discapacitat intel·lectual greu.
El Grup Catalònia, que atén unes 900 persones amb discapacitat intel·lectual, ha absorbit els 43 usuaris i 60 professionals de la Fundació Sant Medir.

Flor de Maig
En els darrers anys el recinte Flor de Maig, de titularitat de la Diputació de Barcelona, ha anat guanyant pes com a espai obert a Cerdanyola del Vallès i al territori en general.
A l’actualitat, Flor de Maig és sinònim de natura i oci per a tothom, de formació i d’atenció a les persones, un equipament integrat en el seu entorn i que contribueix al benestar de moltes persones.
Foto: Diba