Pronóstico de Tutiempo.net

L'Ajuntament de Ripollet guanya el Premi a la Millor Gestió Pública per la campanya de Nadal i de responsabilitat social ‘El Bosc solidari’

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha lliurat aquest passat dilluns al vespre els Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i als Establiments Centenaris de Catalunya. Els guardons, que arriben enguany a la seva 17a edició, són el reconeixement del Govern a les iniciatives més innovadores del comerç urbà de proximitat i també als establiments comercials amb més de cent anys d’antiguitat i activitat ininterrompuda al servei del comerç.
El Premi a la Millor Iniciativa Comercial Col·lectiva Sectorial ha recaigut ‘ex aequo’ en el Gremi de Flequers de les Comarques Gironines pel projecte ‘És farina de Girona’ i Base Detall Sport pel desenvolupament de la seva botiga online. Així mateix, un total de 35 establiments d’arreu de Catalunya han estat distingits per la seva trajectòria centenària de servei al comerç.
L’acte es va celebrar ahir al vespre al Palau de la Generalitat i va comptar també amb la presència de la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, i del gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, Miquel Rodríguez.
Per la seva banda, el Premi a la Iniciativa Empresarial s’ha atorgat a Amadeu Barbany Grau, per la botiga Dracs, una ‘concept-store’ de productes de disseny, artesania i proximitat, escollits entre aquells que presenten un valor més enllà de la simple mercaderia. La categoria d’aquest guardó distingeix la iniciativa més innovadora del comerç urbà que comporti, entre d’altres, la incorporació d’un nou concepte de fórmula comercial. Així mateix, l'Associació de Comerciants, Professionals i Empreses de Serveis de Granollers Centre (Gran Centre Granollers), per la campanya ‘Jo t’estimo +’ i la Unió de Botiguers de Mataró, per la campanya “Mataró en Viu”, han rebut ‘ex aequo’ el Premi a la Millor Iniciativa Col·lectiva Territorial, que reconeix els projectes de dinamització comercial impulsats per les associacions que hagin destacat pel foment del comerç de proximitat en el seu territori.

El Premi a la Millor Gestió Pública ha estat per l’Ajuntament de Ripollet, per la campanya de Nadal i de responsabilitat social ‘El Bosc solidari’. En aquest cas, la categoria premia els ajuntaments o d’altres ens públics, pel seu suport al teixit comercial i per la seva implicació en el desenvolupament de projectes que impulsin el model català de comerç.

La Generalitat també ha reconegut la trajectòria de persones, empreses i entitats, per la seva dedicació, capacitat d’innovació i emprenedoria i la seva contribució al prestigi del sector a Catalunya. Concretament, ha reconegut la tasca de Benito García Débora, propietari de Benito Sports, empresa formada per deu botigues especialitzades en la venda d’articles esportius, per l’impuls de la cooperació a través d’entitats com Anceco i Comertia. També ha estat distingit Vicenç Gasca i Grau, per la seva tasca en defensa del comerç de proximitat, a través de l’associació Sant Antoni Centre Comercial i la Fundació Barcelona Comerç; i Artemi Nolla Furriol, fundador i director general d’AN Grup, un dels principals grups de restauració del país, per la seva visió de futur en apostar per nous formats d’establiment. D’altra banda, la Generalitat ha distingit un total de 17 establiments centenaris per la seva trajectòria de més de cent anys de servei al comerç i també la història de 18 establiments comercials amb més de cent-cinquanta anys d’activitat. Entre els primers s’hi troben els establiments Alfons Panadès, de Vic; Cal Figuerosa, de Barbens (Pla d’Urgell); Calçats Vidiella, de Mora d’Ebre; Embijoc, SL, de Reus; Ferreteria Can Jombo, de Sant Hilari (Selva); Forn Baltà, de Barcelona; Forn Esplugues, de Barcelona; Forn de Can Tur, de Barcelona; Forn de Pa Giraut, de Barcelona; Forn La Valenciana, de Barcelona; Forn de Pa Pastisseria Figueras, de Banyoles; Forn i Pastisseria Corbalan, de Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental); Merceria Castany, de Mataró; Molí d’Oli Rafeló, del Perelló (Baix Ebre); Oliver Òptics, de Barcelona; Pastisseria Raga, d’Ulldecona (Montsià), i Pastisseria Fidel Serra, d’Igualada. Els establiments de més cent-cinquanta anys que han estat distingits són Can Burguet, de Blanes (Selva); Carnisseria Roca, de Ventalló (Alt Empordà); Can Nogué, de Vic; Casa Climens, de Cardona (Bages); Cereria Masjuan, de Mataró; Farmàcia M. Sala, de Cardona (Bages); Ferreteria Furriols, de Vic; Fill de J. Callol i Serrats, SL, de l’Escala (Alt Empordà); Forn de Pa ca la Xata, de Capellades (Anoia); Forn de Pa Casola, d’Ulldecona (Montsià); Forn de Pa Cal Boix, de Santpedor (Bages); Farmàcia Franquesa, de Barcelona; Farmàcia Puig, d’Ulldecona (Montsià); Ferreteria Paloma, de Terrassa (Vallès Occidental); Jorquera Pianos, de Barcelona; Josep Sans Aragonès, de Vila-seca (Tarragonès); Pastes Sanmartí, de Caldes de Montbui (Vallès Oriental), i Torrente Tecno Industrial, de Barcelona.
Foto: Arxiu