Pronóstico de Tutiempo.net

L'art i la història marcaran els primers compassos del XXVII Festival Internacional Blues de Cerdanyola

Els 12 compassos del Blues començaran a sonar a Cerdanyola gràcies a l'art i la història del Festival Internacional Blues de la ciutat. Com marca la tradició, l'autor del cartell del Festival, aquest any Joan Vizcarra, exposarà la seva obra junt amb els treballs que l'han ajudat en el procés creatiu. La sala Enric Granados de la Biblioteca Central acollirà l'obra original que ha generat el cartell de l'edició d'enguany del festival , així com els esbossos previs i una selecció de les darreres produccions que ha realitzat l'artista inspirant-se en el món de la música. La mostra es podrà veure del 18 de setembre al 9 d’octubre.
La història del propi festival també ajudarà a fer de Cerdanyola del Vallès la capital degana del blues al nostre país. Del 25 de setembre al 8 d’octubre, la Biblioteca Central de Cerdanyola  acollirà la mostra 'I Cerdanyola esdevingué Blues', on es podrà fer un repàs a les 27 edicions del Festival del Blues de Cerdanyola, i saber com es van viure fent un documentat recorregut històric. La mostra és una producció de la Comissió del Festival de Blues i la pròpia Biblioteca Central de Cerdanyola.
Les exposicions que es veuran a la Biblioteca Central es maridaran amb música i propostes per al públic de la biblioteca. Així la setmana del 2 al 6 d’octubre la biblioteca tancarà les seves portes amb música en directe. Sonarà des de les 20 a  les 20'30 hores.  El dia 7 d'octubre s'oferirà l'espectacle Bam Kids Blues Africans Musical, una experiència perquè els infants connectin amb el blues.

Els artistes del Festival
D’altra banda, la Comissió del Festival de Blues treballa per tancar programació definitiva de l'edició d'enguany. Ja es coneix la proposta pel dissabte 7 d'octubre al Parc del Turonet. Des de les 19 hores passaran per un escenari d'allò més eclèctic els Lone Rhino Club, Christopher Paul Stelling, Earl Thomas, Laurence Jones i els Travellin' Brothers.
Els Lone Rhino Club són la banda del teclista, harmonicista i vocalista de Cerdanyola del Vallès Julio Lobos, nascut a Xile però arrelat a la nostra ciutat fa molts anys. Christopher Paul Stelling és un dels 10 nous artistes de country que s’han de conèixer, segons la revista Rolling Stone. Earl Thomas és considerat una de les veus icòniques del blues actual ha estat nomenat en dues ocasions als Grammy i guardonat en quatre ocasions amb el Sant Diego Blues Awards. Laurence Jones aportarà la seva joventut i l'impromta del blues britànic de qualitat. És considerat per alguns com l'hereu de noms gegantins com ara Eric Clapton o Gary Moore. El fermall de la nit el posaran els Travellin Brothers, una banda biscaïna que acostuma a fer directes enèrgics amb un viatge per les arrels afroamericanes de la música negra americana, des de Chicago a Nova Orleans, passant per Nashville.