Pronóstico de Tutiempo.net

Llum verda a l'operació per posar fi a l'empresa mixta Cerdanyola Aparca

La Junta General de Cerdanyola Promocions va aprovar dimecres una operació que faci possible l'acord de repartiment d'actius i passius de l'empresa mixta Cerdanyola Aparca. Aquest acord, formalitzat en un protocol d'intencions l'estiu passat, inicialment havia de materialitzar-se a través d'una operació de dissolució i liquidació de l'empresa, si bé aquesta va suspendre's com a conseqüència d'un informe de la secretaria municipal. Per aquest motiu, s'ha buscat de la mà de diversos especialistes en dret una altra via que permeti garantir la continuïtat dels aparcaments i impedeixi que Aparca entri en concurs de creditors, un escenari que segons informes independents podria arribar a suposar unes pèrdues de fins a 7 milions d'euros per a les arques municipals. D'aquesta manera es podrà garantir la continuïtat del servei d'aparcaments.
L'operació aprovada aquesta setmana consisteix en l’adquisició de participacions en autocartera per part d'Aparca i posterior reducció de capital de l’esmentada societat. Com a contraprestació, el soci privat de l'empresa mixta assumirà els actius i passius que corresponguin fins assolir els imports acordats en el protocol d'intencions. La fotografia final haurà de ser una empresa mixta que haurà reduït els seus actius i els seus passius en un 50%, i que tindrà un únic soci que serà Cerdanyola Promocions Municipals.
Una vegada s'hagi efectuat aquesta part de l'operació, el següent pas consistirà en proposar al Ple de l'Ajuntament la fusió per absorció d'Aparca (que tindrà a Promocions com a únic soci) dins de Cerdanyola Promocions, així com l'aportació econòmica que permeti fer front a la part de l'actual deute que correspon a Promocions.
La proposta que el Consell d'Administració de Promocions va elevar a Junta General de l'empresa pública va tenir el vot contrari dels regidors i regidores d'ERC i PP, mentre que la resta de membres van abstenir-se (PSC i Cs) o votar-hi favorablement (CxC, PDeCAT, ICV i el regidor de MES -no-adscrit).