Pronóstico de Tutiempo.net

Tres infants saharauís passen l'estiu a Cerdanyola acollits per famílies de la ciutat

Aquest estiu hi ha tres infants saharauís d'entre 10 i 12 anys convivint amb tres famílies de Cerdanyola del Vallès i participant de les activitats que s'organitzen a la ciutat, entre elles al Casal d'Estiu Municipal a on comparteixen jocs i vivències amb d'altres infants. A més, durant la seva estança, els menors també passen diverses revisions mèdiques. Els infants saharauís, que van arribar el passat 2 de juliol a Cerdanyola, s'estaran amb les famílies durant dos mesos i tornaran a marxar cap al campament a on viuen a principis de setembre.
L'estada de menors saharauís amb famílies de Catalunya durant els mesos d'estiu es fa mitjançant el projecte 'Vacances en Pau' impulsat per la Federació ACAPS (Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí). L'Ajuntament de Cerdanyola col•labora en aquest programa a través de l'àmbit de Solidaritat i Cooperació de l'Àrea de Polítiques Socials. Els infants i les seves famílies viuen en unes condicions de vida molt dures als campaments de refugiats prop de Tindouf. En molts casos, els habitants d'aquests campaments no tenen cobertes les necessitats bàsiques com l'alimentació, l'aigua potable i l'atenció sanitària.
Els tres infants acollits durant els dos mesos d'estiu per famílies de Cerdanyola van ser rebuts ahir a la tarda per l'alcalde de la ciutat, Carles Escolà. Les famílies d'acollida li van transmetre a Escolà la seva satisfacció pel fet d'haver pogut acollir i compartir amb els nens i les nenes el seu dia a dia. També van mostrar el seu interès en repetir l'experiència, així com difondre-la per a que altres famílies s'afegeixin a la iniciativa en els propers anys.
Foto: Ajuntament de Cerdanyola