Pronóstico de Tutiempo.net

El govern de Cerdanyola condemna l'empresonament dels presidents d'Òmnium i l'ANC

El govern municipal de Cerdanyola ha condemnat la decisió de la jutgessa Carmen Lamela que anit va decretar presó provisional sense fiança per als presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. L'executiu qualifica de "política" la decisió amb l'objectiu de "generar por i desànim" entre el poble català en aquests moments crucials per al futur del país. Lamenta que la decisió de la jutgessa "provoqui que s'afegeixin dos presos polítics a l'escalada repressora de l'Estat Espanyol en un conflicte que és polític i que s'hauria de resoldre per vies polítiques".
Davant d'aquests fets, el govern municipal de Cerdanyola demana un paper actiu de les institucions nacionals i internacionals per acabar amb l'empresonament de dues persones, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de dues entitats que durant anys han convocat manifestacions amb gran participació i del tot pacífiques.
El govern municipal es mostra convençut que tant a Cerdanyola com a tot Catalunya el poble es mantindrà ferm i dempeus davant l'ofensiva desfermada per l'executiu espanyol contra "els legítims i reconeguts desitjos de Catalunya d'exercir l'autodeterminació".