Pronóstico de Tutiempo.net

Gemma Ruiz tancarà amb ‘Argelagues’ el Cafè amb lletres 2017 a la Biblioteca Central de Cerdanyola

Presentant la seva primera novel·la ‘Argelagues’(Proa:2016),  Gemma Ruiz serà la protagonista de la darrera sessió d'aquest 2017 del Cafè amb lletres. La periodista i escriptora sabadellenca conversarà, el proper dijous 14 de desembre, a les 19:30h a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola.
El llibre explica la vida de tres dones de diverses generacions al llarg del segle XX, entre Castellterçol i Sabadell, del Vallès rural al Vallès urbà. L’esforç per adaptar-se als efectes de la revolució del tèxtil, el pas de la vida a pagès a la vida als afores d’una ciutat en procés d’industrialització, i sobretot els canvis que es produeixen en la vida diària familiar. Els fets i les veus reivindiquen, per si mateixos, el paper de la dona en l’evolució de la societat catalana del segle XX. Argelagues és un relat èpic i emotiu sobre aquestes dones i també un homenatge que estava pendent.

Gemma Ruiz Palà (Sabadell, 1975) és periodista. Des dels vint-i-un anys treballa als Serveis Informatius de Televisió de Catalunya, pràcticament sempre com a cronista cultural dels Telenotícies. Argelagues és el seu debut literari.