Pronóstico de Tutiempo.net

Polèmica a Cerdanyola per la manca d'accessibilitat del trenet de Nadal

El trenet de Nadal posat en marxa el passat cap de setmana a Cerdanyola ha començat el seu camí amb polèmica. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament amb la col·laboració de les Associacions de comerciants, el Gremi d'Hostaleria i els concessionaris dels Mercats Municipals, ha obert un debat a la ciutat al voltant de la manca d'accessibilitat d'aquest peculiar mitjà de transport. Diumenge, coincidint amb el segon dia de funcionament, les entitats de persones amb discapacitat - diversitat Funcional van aturar el trenet de Nadal per manifestar la seva protesta davant la no accessibilitat del convoi llogat aquest any.
El govern municipal ha sortit al pas d'aquesta acció reivindicativa que diu entendre i ha fet públic el seu compromís a treballar perquè no torni a passar en propers anys. L'executiu local explica que, per fer la contractació d'aquest trenet, duta a terme per l'Ajuntament, es va contactar amb empreses que ofereixen aquest servei. En aquest sentit, el consistori comenta que es tracta d'una proposta novetadosa aquest any a la ciutat, "per la qual cosa els trenets adaptats ja estaven reservats per altres poblacions". En la mateixa línia, el govern local assegura que en properes contractacions buscarà solucions que "atenguin la diversitat de la ciutat, fent que tothom pugui gaudir d'aquest servei".
El mateix alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, va escriure en el seu perfil de twitter que les entitats organitzadores de l'acció "tenen tota la raó del món", afegint que "no pot passar" que el Tren de Nadal no sigui accessible i que des de l'Ajuntament "treballarem perquè no torni a passar".
El trenet de Nadal de Cerdanyola funcionarà tots els caps de setmana de desembre. L'horari serà divendres i dissabtes de 16'30 a 20'30 hores i diumenges d'11 a 15 hores. Tindrà la seva parada al Passeig del Pont, a tocar de l'Avinguda de la Primavera.
Els tíquets per pujar-hi es poden aconseguir comprant als comerços i mercats municipals, així com consumint als bars i restaurants de la ciutat que estiguin associats a les associacions locals del Comerç i Restauració (Associació Cerdanyola Comerç i Serveis, Associació de comerciants Sant Antoni Bonasort, Gremi d'hostaleria i turisme del Vallès Occidental i el Barcelonès, Associació de Concessionaris del mercat Municipal de Les Fontetes, Associació de Concessionaris del mercat Municipal de Serraperera).