Pronóstico de Tutiempo.net

L'exposició "Ossos" arriba a Cerdanyola del Vallès

El Museu d'Història de Cerdanyola-Ca n'Oliver inaugura l’exposició itinerant “Ossos: un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física”, aquest divendres 23 de febrer. La mostra ens apropa a les condicions de vida de les poblacions catalanes entre els segles VIII i XV a través de l'estudi de les restes d'esquelets localitzades en jaciments arqueològics bàsicament de la Catalunya Central.
Àngels Casanovas, comissaria de l'exposició, farà la visita guiada i es podrà descobrir com vivien i morien els nostres avantpassats de l'edat mitjana i aprofundir en diferents aspectes de la seva vida a partir de la utilització de diverses tècniques de l'antropologia física -la ciència que estudia les restes òssies - i la paleopatologia -la ciència que estudia les malalties que van patir persones o animals del passat.
Produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) amb la col·laboració de Diputació de Barcelona, l’exposició reuneix una cinquantena d’objectes patrimonials entre esquelets, cranis, ossos d’extremitats i d’altres elements contextuals, que mostren les condicions de vida de les poblacions catalanes entre els segles VIII i XV. L’exposició es podrà veure a Cerdanyola del Vallès fins al 15 d’abril.
Foto: Diba