Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola acollirà l'exposició 'Patrimoni oblidat, Memòria literària' al Museu de Ca n'Oliver

El Museu de Ca n'Oliver, a Cerdanyola, acollirà a partir del 19 d'abril l'exposició temporal 'Patrimoni oblidat, memòria literària', una mostra que relaciona elements del patrimoni cultural que estan o han estat deixats a la mercè del pas destructor del temps amb les descripcions literàries que n'han fet alguns escriptors i escriptores. L'exposició, enmarcada en la programació al voltant de la Diada del Sant Jordi, és una mena de viatge pels territoris de la memòria literària d'uns elements oblidats en què es combinen la imatge i la paraula i que ha estat impulsada per la Coordinadora de Centres d'Estudi de Parla Catalana (CCEPC) i l'Institut Ramon Muntaner.
L'exposició arriba al Museu de Ca n'Oliver de la mà del Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola, que forma part de la CCEPC des de fa molts anys. El patrimoni oblidat de Cerdanyola s'ha incorporat a la mostra amb un espai dedicat a Montflorit i a la Caterina Albert - Víctor Català. En la creació d'aquest espai de memòria han col·laborat els dos museus de la ciutat, el Pla Director de Lectura, la Biblioteca Central, Vespres Literaris i en Josep Maria Riera. 
També les dues activitats complementàries que s'han organitzat són fruït de la col·laboració. La primera activitat, prevista el 25 d'abril, consta de dues parts. A les 18 hores es farà una visita guiada a l'exposició de la mà d'en Josep Santesmasses president de la CCEPC i comissari de l'exposició. A partir de les 19 hores, Vespres literaris organitzarà una tertúlia literària al voltant de l'obra de Caterina Albert Un film (3.000 metres).
L'altra activitat complementària a l'exposició es farà dissabte 19 maig, a partir de les 18 hores. Emmarcada dins de la programació del Dia Internacional dels Museus, el Museu de Ca n'Oliver i el Museu d'Art de Cerdanyola han preparat un recorregut per Montflorit que relaciona el patrimoni noucentista del barri i l'estela literària i personal de la Caterina Albert - Víctor Català a Cerdanyola. Partint de l'espai que s'ha dedicat a l'autora, l'itinerari presentarà aquest patrimoni acompanyat de la lectura del poema que Caterina Albert va dedicar a Montflorit.