Pronóstico de Tutiempo.net

El Campus Ítaca porta 395 estudiants de secundària a la Universitat Autònoma de Barcelona

Joves de Cerdanyola, dels instituts Banús, Jaume Mimó, Gorgs i Forat del Vent han participat al Campus Ítaca de la UAB, del qual enguany se n’han fet dos torns. Divendres passat i a la sala d’actes del Rectorat es clausurava el segon torn del Campus amb la presentació dels resultats dels projectes de recerca elaborats pels joves participants que van rebre, de mans dels representants de la UAB i de l’Ajuntament de Cerdanyola, els diplomes acreditatius de la seva participació al Campus Ítaca.
La tinenta d'alcalde de Cerdanyola, Laura Benseny, va adreçar unes paraules a les persones reunides felicitant a totes i tots els i les participants de la 15ª edició del Campus Ítaca, “un referent de polítiques educatives i d’inclusió social, posant els valors humans per davant de tot”. Benseny va destacar la importància que la universitat “s’obri a la societat”. Experiències com el Campus Ítaca són molt importants perquè “permeten que els joves de tota Catalunya coneguin l’Autònoma i tot el que representa”. Adreçant-se a les i els estudiants els va demanar que cooperessin entre ells i elles, possibilitant una millora col·laborativa de la societat a través del seu estudi i dedicació.
La tinenta d’alcalde destacar que “l’Autònoma sempre ha tingut a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallèsal costat. I el continuarà tenint” perquè “sempre hem defensat que la innovació, la recerca, el coneixement, l’educació i la formació professional, són eines imprescindibles per fer que una societat avanci d’una forma decidida, sostenible i justa".

Campus Ítaca 2018
Aquest any han participat a la 15ª edició del Campus Ítaca, celebrada entre el 25 de juny i el 13 de juliol, un total de 395 estudiants d’ESO de 79 instituts públics, entre els quals, en el segon torn, hi ha hagut alumnes dels instituts Banús, Forat del Vent, Jaume Mimó i Gorgs de Cerdanyola del Vallès.
El Campus Ítaca és una iniciativa per motivar els adolescents en situació econòmica desfavorable i un bon rendiment acadèmic a continuar els estudis un cop finalitzin l'etapa obligatòria. Aquesta iniciativa està organitzada per la Fundació Autònoma Solidària amb el finançament de Banco Santander.
Els estudiants han participat en activitats lúdiques i educatives que els permeten fer un tast de diferents disciplines acadèmiques i familiaritzar-se amb l'àmbit universitari: realitzen treballs de recerca, fan gimcanes, intervenen en debats, etc.
Foto: Ajuntament de Cerdanyola