Pronóstico de Tutiempo.net

Es duu a terme l’acte de cloenda dels cursos de Programes de Formació i Inserció a Ripollet

El diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, ha participat a l’acte de cloenda dels cursos dels Programes de Formació i Inserció (PFI), en la seva modalitat de Plans d’Iniciació Professional (PIP), de l’Ajuntament de Ripollet.
L’Ajuntament, amb el suport econòmic i tècnic de la Diputació de Barcelona, ha ofert cursos de les famílies professionals d’imatge personal i administració i gestió, en els que han participat 30 joves d’entre 16 i 21 anys que no han acabat els estudis d’educació secundària obligatòria. L’objectiu d’aquets programes és proporcionar als joves la possibilitat de tornar al sistema educatiu, principalment a la formació professional, i també, que adquireixin aprenentatges per accedir en el futur al mercat de treball.
Aquest objectiu és reflecteix en el fet que, el 70% dels alumnes participants aquest any continuen els seus estudis professionals. Garantir la permanència dels joves al sistema educatiu, facilitar-ne el retorn i contribuir a que desenvolupin trajectòries personals i professionals exitoses és el que pretén la Diputació de Barcelona, a través de programes com Transicions educatives, emmarcat en l’estratègia per reduir l’abandonament escolar prematur.
Foto: DIBA