Tot i la finalització de l’estat d’alarma, l’Ajuntament de Cerdanyola manté la iniciativa que, des de finals de maig, posa en marxa cada cap de setmana, tallant diversos carrers del municipi amb l’objectiu de crear espais lliures per al passeig de la ciutadania i garantir les distàncies de seguretat interpersonal.
La iniciativa va tornar a ser motiu de debat dijous passat, en el Ple de l’Ajuntament, celebrat novament de forma telemàtica. El regidor de Ciutadans Gorka Samaniego es va referir a l’acció impulsada per l’Ajuntament durant els caps de setmana, remarcant que els hi sembla bé que es segueixi realitzant encara, tot i que va instar el govern municipal a introduir millores en la manera de portar-la a terme. Així, Samaniego va explicar que el partit taronja ha rebut queixes de diversos sectors, especialment al barri de Canaletes, on es considera que la iniciativa “no està sent l’útil que podria arribar a ser”. En aquest sentit, el regidor de Cs va reclamar un estudi que determini si els carrers escollits fins ara són els més adequats o si s’haurien d’ampliar o reduir els espais afectats per aquest projecte.
Samaniego, a més, va demanar un major control de les zones tallades perquè “hem vist cotxes accedint a carrers destinats als vianants i això és perillós”.
“Està costant molt”
En resposta al regidor de Cs, l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, va recordar que la iniciativa va ser una proposta àmpliament demandada des de l’oposició, a la qual el govern va donar forma a través d’una “proposta seria en base a criteris tècnics de diferents serveis de l’Ajuntament”. El resultat va ser el que està vigent actualment, tot i que Cordón es va mostrar obert a “totes les modificacions que siguin convenients”. De fet, l’alcalde va explicar que la mesura es mantindrà durant l’estiu, però va reiterar que la voluntat del seu govern és que l’experiència es repeteixi en el futur. “Igual veiem que en alguns carrers no té sentit i en altres, sí que el té”, va remarcar Cordón.
Això sí, el batlle va reconèixer que la iniciativa “està costant molt” portar-la a terme cada setmana: “És una tasca àrdua. S’ha de muntar un sistema de tanques, s’han de fer controls, s’ha de vigilar que tot funcioni correctament… No és tan fàcil com ens agradaria”.
El projecte de carrers reservats per a vianants funciona cada setmana, entre les 17 hores de divendres i les 23’55 hores de diumenge. Afecta les principals artèries de Cerdanyola: l’avinguda de la Primavera, des de la plaça de l'Estatut fins a l'avinguda de Guiera; l’avinguda de Catalunya, des de l'avinguda de la Primavera fins a la plaça d'Enric Granados; els carrers de Sant Martí / Sant Ramon, des de la plaça de Francesc Layret fins al carrer d'Anselm Clavé; l’avinguda de Canaletes, des del passeig d'Horta fins al carrer Costa; el carrer de Sant Marcel·lina, des del carrer de Sant Antoni fins al carrer de Sant Daniel; i el carrer de la Flor de Maig: des del carrer de Sant Ramón fins al carrer de Santa Rosa.