Prop d’una trentena d’establiments hostalers de Ripollet s’han adreçat a l’Ajuntament per sol·licitar una terrassa des de l’inici de la fase 1 de la desescalada - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Prop d’una trentena d’establiments hostalers de Ripollet s’han adreçat a l’Ajuntament per sol·licitar una terrassa des de l’inici de la fase 1 de la desescalada

L’Ajuntament de Ripollet manté obert aquests dies el mecanisme a través del web municipal per tal que els establiments hostalers del municipi que ho desitgin puguin demanar l’ampliació de la superfície de les seves terrasses o bé sol·licitar-ne una, per tal de recuperar la capacitat de taules que tenien abans de la crisi sanitària de la Covid-19.
Des de l’entrada de Ripollet a la fase 1 de la desescalada la setmana passada, la majoria de peticions rebudes pel consistori són de negocis de la restauració que, fins abans de la pandèmia del coronavirus, no tenien assignat un espai a la via pública. Segons dades de l’Ajuntament, s’han rebut 28 noves sol·licituds en aquest sentit, de les quals 8 són d’establiments que han pogut fer la seva demanda gràcies a la modificació de les condicions davant l’estat d’alarma. A més, segons les xifres aportades per l’Ajuntament, 4 negocis hostalers de Ripollet han demanat ampliar l’espai destinat a les taules situades al carrer que ja tenien assignat abans que esclatés la crisi sanitària.
L’Ajuntament accedeix a la ampliació o creació de noves terrasses sempre que les condicions de l'espai públic ho permetin, estudiant cas per cas. La mesura serà vigent mentre duri el pla per a la transició cap a la ‘nova normalitat’ del govern central amb l’objectiu de “tornar a endegar aquest important motor econòmic per Ripollet, facilitant al màxim la seva reactivació i amb totes les garanties de seguretat”.
A banda de respectar les condicions marcades des del Ministeri de Sanitat, els hostalers beneficiaris de la mesura han de col·locar els elements de protecció necessaris per mantenir en tot moment les mesures de seguretat indicades per la Policia Local i s’han de fer càrrec de la neteja de l'espai.
Tant les sol·licituds d'ampliació com de petició de terrassa es formulen de forma telemàtica. Per a fer-ho, cal descarregar i emplenar un formulari que es pot trobar a l’espai web municipal i presentar-lo via telemàtica, amb la documentació requerida, a la seu electrònica. Els hostalers de Ripollet, tant els que tenien ja una terrassa assignada com els que rebin l’autorització per posar-ne una de nova, han rebut aquests dies una altra bona notícia. El Ple de l’Ajuntament va aprovar la setmana passada la modificació de l’ordenança que regula les llicències d'ocupació temporal del domini públic local, per tal de contemplar l'exempció del pagament des del 14 de març fins a final d’any.
El consistori calcula que aquesta mesura tindrà un impacte econòmic de 100.000 euros, que deixarà de percebre per aquest concepte. Malgrat això, ho considera “necessari, tenint en compte que aquest sector econòmic és un dels més afectats per la crisi econòmica generada per la Covid-19”. Segons les xifres oficials, a Ripollet s’han presentat una cinquantena d’expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) relacionats amb l’hostaleria des de l’inici de la crisi, afectant un total de 283 treballadors.

Dilluns es podria obrir a l’interior dels locals
La fase 1 de desescalada ha donat cert marge als restauradors, però de forma molt limitada, ja que en cap cas es pot consumir dins del local. Només permet la reobertura de les terrasses a la via pública, amb una ocupació máxima del 50% de les taules. Hi ha d’haver una distància de 2 metres entre taules, amb un màxim de 10 persones juntes en una mateixa taula i sempre respectant la distància mínima de seguretat.
L'activitat dels bars i restaurants de Ripollet podria ampliar-se dilluns vinent si Sanitat aprova la darrera proposta de la Generalitat, que faria avançar la ciutat a la segona fase del desconfinament. En aquesta etapa, ja es podrà consumir a l’interior dels establiments, sempre que no es superi el 40% de l’aforament i es compleixin les mesures sanitàries. Això sí, no es podrà consumir encara a les barres. Els clients hauran de fer-ho asseguts a les taules, separades sempre per dos metres de distància.

Pages