L'Ajuntament de Ripollet ha celebrat aquest migdia un Ple extraordinari i urgent on s'ha aprovat la modificació i pròrroga del contracte administratiu de serveis d'atenció domiciliària (SAD), augmentant el contracte en més de 200.000 euros, fins a un cost total de 987.498,31 euros anuals.
Tal com ha explicat la regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz, aquesta modificació pretén “donar resposta a la situació tan precària que viuen moltes persones a casa seva”, adequant el contracte a les necessitats detectades per Serveis Socials, especialment arran de la pandèmia de la Covid-19. De fet, la crisi sanitària del coronavirus ha fet augmentar en una cinquantena de persones els usuaris del SAD. El contracte del servei, signat el 6 de juny de 2018, serà prorrogat per un any, fins al juny de 2021, amb les condicions econòmiques acordades. Els principals serveis del SAD són d'atenció personal (higiene, vestir, movilitzacions, control de medicació, preparar àpats...), a banda d'algun cas d'auxiliar de la llar (neteja). Durant el confinament per la crisi del coronavirus s'ha afegit el servei de compres. Actualment, l'Ajuntament té 145 serveis de SAD actius, que s'han anat reprenent des del decret de serveis mínims per la Covid-19 a l'inici de l'estat d'alarma. L'actual situació de crisi ha fet activar el servei de compres a 24 persones i s'han activat 25 nous usuaris d'àpats a domicili, a banda dels 22 que ja teníen. La regidora de Decidim Ripollet ha comentat que l'allargament dels terminis per a aconseguir les prestacions de la Llei de dependència fa que cada vegada més gent demani els serveis domiciliaris que ofereix l'Ajuntament. Muñoz ha volgut fer un agraïment explícit a les treballadores d'atenció domiciliària, que ha definit com "un col·lectiu totalment feminitzat, que treballa molt en precari i que, en aquesta situació, ha estat treballant com a servei essencial, amb uns ingressos molt baixos i amb materials que els hem pogut donar com podíem”.
El punt ha comptat amb els vots favorables de Som, C's, PSC i Decidim, que eren els quatre grups presents a la sessió telemàtica, a falta d'ERC. El portaveu del PSC, Lluís Tirado, ha decidit no votar en aquest punt en ser treballador de la cooperativa Suara, adjudicatària del servei, essent comptabilitzat el seu vot com a abstenció. Un gest que ha agraït l'alcalde de Ripollet per la seva "transparència i honestedat".