Bars i restaurants tancaran 15 dies a partir de divendres: l'alcalde de Cerdanyola demana "ajudes i plans de rescats concrets" - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Bars i restaurants tancaran 15 dies a partir de divendres: l'alcalde de Cerdanyola demana "ajudes i plans de rescats concrets"

La Generlitat ha donat a conèixer aquest migdia un seguit de mesures que pretenen frenar l’increment de contagis per COVID-19. L’objectiu és la reducció de la mobilitat i la interacció social al màxim i el seu termini d’aplicació és de 15 dies a partir d'aquest divendres.

Entre les mesures adoptades destaca la suspensio de l’activitat de bars i restaurants, excepte l’entrega a domicili i la recollida amb cita prèvia. Un cop dur per un sector ja tocat de mort des de fa mesos amb l'estat d'alarma i que ara es veu obligat novament a tancar les seves portes.

A banda del tancament de bars i restaurants, les mesures impulsades per la Generalitat també aposten per la priorització del teletreball i les entrades esglaonades als centres de treball, així com mesures de neteja i ventilació. Es manté la prohibició de mantenir reunions familiars i socials de més de 6 persones.

També es redueix al 30% de l'aforament als comerços, amb distancia d’1,5 metres entre clients (si no és possible, 1 sol client dins l’establiment). Els actes religiosos i les cerimònies civils tindran limitació d’aforament del 50%.

El transport públic haurà de mantenir la oferta al 100%, mentre que les activitats culturals, els espectacles públics i les activitats recreatives amb limitació d’aforament al 50%, preassignació de seient i horari de tancament a les 23 hores.

L'entrada als equipaments esportius de caràcter lúdic es realitzaran amb cita prèvia, 30% d’aforament i control d’accés. A més, s'ajornaran les competicions esportives no professionals i queda suspesa la obertura d’estructures desmuntables recreatives.

Els parcs infantils poden romandre oberts amb limitació horària, fins a les 20 hores. També es mantenen les activitats de lleure educatiu i extraescolars, d'acord amb el pla de desconfinament.

A les universitats, tota la docència teòrica passa a virtual i la resta d’activitats, com pràctiques, laboratoris i tallers, es mantenen. Els congressos, convencions, fires comercials i festes majors queden suspeses.

Per últim, els mercats no sedentaris tindran una reducció del 30% d’aforament. 


Crida a les ajudes

Les mesures anunciades per la Generalitat ja han estat valorades des del món local. L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha remarcat que l’Ajuntament seguirà treballant "intensament" per posar "totes les eines al nostre abast per superar aquesta pandèmia, per ajudar a la ciutadania i per a que ningú quedi enrere". En aquest sentit, el batlle de Cerdanyola ha mostrat el seu desig que les mesures anunciades avui "vagin acompanyades d’ajudes i plans de rescat concrets per a que totes les persones que han de tornar a baixar la persiana, la puguin tornar a obrir".

En un missatge a través de les xarxes socials, Cordón ha reconegut que la situació actual és "molt complicada", però ha demanat "seguir amb fermesa i determinació per superar-la". 

Pages