Ripollet treballa per reindustrialitzar l’espai que deixarà Sintermetal - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Ripollet treballa per reindustrialitzar l’espai que deixarà Sintermetal

L’Ajuntament de Ripollet segueix treballant per aconseguir reindustrialitzar l’espai de Sintermetal, que tancarà definitivament abans que acabi l’any. El govern municipal, tal i com ha explicat Decidim, continua en la recerca d’alternatives que compensin els llocs de feina que es perdran a causa del tancament de l’empresa més gran de la ciutat -amb més de 180 treballadors- que, durant dècades, ha ocupat les naus situades al carrer Sarrià de Ter.

Des de l’agost, quan la direcció i els treballadors van arribar a un acord sobre el tancament de Sintermetal, l’executiu local ha mantingut converses amb diversos actors per assolir una proposta engrescadora que ajudi a pal·liar el sotrac que suposa el tancament de la factoria. Així, el partit que ostenta actualment el govern de la ciutat, Decidim Ripollet, explicava dissabte a través d’un comunicat que l’Ajuntament ha tingut contactes amb una empresa del Ministeri d’Indústria, amb la Generalitat i amb els propietaris dels terrenys que encara avui ocupa Sintermetal. A més, segons Decidim, el consistori està acabant d’enllestir un projecte amb una assessoria que “ens permetrà construir un relat per esdevenir pol d’atracció econòmic”.  

Dedicada a la producció de peces de metall sintetitzades per a la indústria automobilística, Sintermetal és una de les empreses més antigues de Ripollet. Va ser fundada el 1947 i l’any 1960 el primer edifici ja estava aixecat i en marxa. A finals dels anys 80 i principis dels 90 es va aprovar un pla especial que permetia l’ampliació de la construcció i l’obertura a la totalitat del carrer Sarrià de Ter.

Des de fa 8 anys, la titularitat de la factoria és del grup empresarial Samvardhana Motherson Group (SMG), del qual Motherson Sintermetal Products S.A. (MSPS) és una de les 300 plantes arreu del món. A principis de juliol, la direcció va anunciar la seva voluntat de tancar definitivament la companyia i, un mes després, va tancar un acord amb el comitè d’empresa que posteriorment va ser ratificat pels treballadors.

Després de dies de mobilitzacions, la plantilla va aconseguir millorar les condicions de les indemnitzacions, les prejubilacions i també una compensació pels qui acceptessin seguir treballant en altres plantes del grup.

El cas del tancament de Sintermetal arribarà el proper 9 de desembre al Parlament de Catalunya, dia en què està previst la compareixença d’una representació del comitè d’empresa a la Comissió de Treball, Afers Socials i Famílies de la cambra catalana per tal que pugui exposar la seva problemàtica a les diferents forces polítiques.

Pages