La implicació de Soler en l’Associació d’Espectadors va ser la culminació d’una vida completament activa en el món cívic i cultural català. Va ser un dels fundadors i ànima de l’Associació Enllaç Promotora de Cultura Popular, entitat que es dedicava a la difusió i dinamització dels espectacles en català.
A Ripollet, hi va arribar als anys 70. Des d’un pensament progressista, independentista i compromès, va impulsar diferents moviments ciutadans sempre amb l’objectiu d’eixamplar el coneixement, l’educació i la participació social.
La seva curiositat per aprendre el va portar a fer una estada a Finlàndia, país que admirava especialment pel seu alliberament nacional i pel seu sistema educatiu, i a escriure, conjuntament amb la seva companya dels darrers anys, la M. Antònia Recasens, el llibre Viatge a Finlàndia.
La seva mort ha estat una gran pèrdua per Ripollet que visitava quan tenia ocasió des que, per raons personals, va haver de traslladar la seva residència fora de la ciutat, i en la que va deixar desenes d’amics.
I és, precisament, aquest bagatge personal el que ara provoca una iniciativa que pretén recordar per sempre la figura de Soler a la ciutat amb la creació d’un mural. Per a fer-ho possible, els impulsors del projecte han obert un compte bancari -ES72 2100 0289 2801 0153 3826- on les persones que vulguin poden realitzar fins diumenge vinent les seves aportacions a partir de 10 euros.
Obra de Roc Blackblock
El mural serà realitzat per l’artista urbà Roc Blackblok, amb una àmplia experiència en aquest tipus d’iniciatives. Va estudiar Disseny gràfic a l’Escola Elisava de Barcelona, i il·lustració a Escola d’Art Serra i Abella de l’Hospitalet. A la fi dels 90 va iniciar la seva carrera en la il·lustració i el tatuatge. En aquest entorn gràfic va començar a pintar graffiti (any 99). Com a membre actiu dels moviments socials va convertir el grafit en el seu mitjà de comunicació col·lectiva, des de llavors ha mantingut el caràcter social de la seva obra i el seu compromís.
Roc posa a disposició de la comunitat la seva creativitat i el seu llenguatge gràfic per convertir els murs en altaveus de la memòria compartida de veïns, col·lectius, comunitats i moviments socials. La seva obra resulta el punt de trobada entre l’art urbà i el compromís social.