Així, l’espai està distribuït en diversos àmbits: la imatge festiva dels gegants de Ripollet, la Xamuskina, i el Poll Foll; les manifestacions artístiques amb els pessebres i les catifes florals; la dansa de les gitanes i les sardanes; la música de les gralles i el cant coral; el foc i els trabucs; els carros de Sant Antoni Abat; el teatre amateur i el món casteller. Tots ells explicats a través de les entitats, actuals i algunes inactives, que a Ripollet mantenen aquestes manifestacions i les fan créixer en la nostra societat.
Però alhora, aquesta exposició també vol ser el punt de partida d’una reflexió sobre les manifestacions culturals que neixen del poble i passen de generació en generació, es mantenen, es reinterpreten i evolucionen i, de vegades, desapareixen. Cap a on va la cultura popular de Ripollet, quin serà el futur de les entitats que les porten a terme; o quin serà el futur de la cultura popular si no hi ha entitats darrera que la impulsin són algunes de les preguntes que es conviden a pensar. I precisament, per endinsar als infants en aquestes tradicions que formen part del nostre patrimoni, s'ha convidat als centres educatius a visitar l'exposició, si la situació sanitària ho permet.
Malgrat que no s’ha pogut dur a terme cap inauguració, com es fa habitualment amb les exposicions del Centre Cultural, totes les entitats han volgut participar en un vídeo per convidar al públic a visitar la mostra. Aquesta promoció també es podrà veure a les xarxes de @RipolletCultura.
La mostra es podrà visitar fins el 28 de febrer a les sales d’exposicions del Centre Cultural, que compten amb les sales d'exposicions del Centre Cultural compten amb les mesures sanitàries adients i tenen aforament limitat.