La companyia Las Melinas presentarà a Cerdanyola un visió lliure de ‘Rosita’, la dona traïda a l’univers de Federico García Lorca - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

La companyia Las Melinas presentarà a Cerdanyola un visió lliure de ‘Rosita’, la dona traïda a l’univers de Federico García Lorca

La companyia Las Melinas presentarà el proper 12 de març (20 hores) al Teatre Ateneu de Cerdanyola una visió lliure de l’obra ‘Doña Rosita la soltera o el lenguaje de las flores’, de Federico García Lorca. Les entrades, que tenen un preu de 12 euros, ja es poden comprar de forma on line. En aquest sentit, l’Ajuntament ha recordat que l’aforament del Teatre Ateneu és limitat a causa de la pandèmia de la Covid-19 i que cal seguir la normativa sanitària vigent i les indicacions del personal de la sala.

La programació del Teatre Ateneu de Cerdanyola combina les propostes de les companyies i formacions professionals, les entitats i els treballs emergents.  És el cas de la companyia Las Melinas, una formació que ens proposa l’obra Rosita, una visió lliure de l’obra ‘Doña Rosita la soltera o el lenguaje de la flores’, de Federico García Lorca. Les actrius Carmina Tortajada i Carme Bosch, dirigides per Pep Vila, presentaran a Cerdanyola un treball que es va estrenar a la sala La Planeta de Girona i que s’ha vist a la 25ª Mostra de Teatre de Barcelona.

L’original de Lorca presenta el drama de Rosita, que espera durant vint-i-cinc anys que el seu promès torni d’Amèrica per casar-se amb ella. Mentrestant, passa la vida... Es tracta d’una de les dones inoblidables que va imaginar l’autor, l’última en pujar a l’escenari, la història de Rosita parla dels prejudicis que la van aïllar i la van marcir. Com a tantes altres dones, des del principi dels temps…

Diuen aquelles que l’acompanyen, la Tia i l’Ama, que encara hi ha esperança, mentre busquen una sortida que disfressi la veritat, distregui la soledat i la vergonya, i tapi l’equivocació irreparable. Què hi haurà després de tanta pèrdua?

 

Dones i univers Lorca

L’obra ens mena a l’univers Lorca, un cop més, buscant veritat i universalitat. Un lloc on hi ha les veus i els silencis d’unes dones que expliquen la vida i el pas del temps des de l’autenticitat i l’atemporalitat. La companyia explica que “hem volgut anar a l’essència i sentir-les només a elles - la Tia, l’Ama i la Rosita-, dones que han perdut la partida però mai la capacitat d’estimar”.

Las Melinas converteix una obra clàssica amb 18 personatges en un muntatge de petit format amb només 2 actrius. I ho fan sense trair el seu esperit, expliquen.  Diuen que “és possible, creiem en la força de la vida que traspuen aquestes dones vençudes però heroiques, creiem en un text magistral que venç convencions de temps i espai, i que sap emocionar des d’un escenari despullat, com despullades apareixen les ànimes d’aquelles que parlen”.

L’obra de Federico García Lorca es titulava ‘Doña Rosita la soltera o el lenguaje de la flores’. Va ser la darrera estrenada en vida de l’autor a càrrec de la companyia de Margarida Xirgu el 13 de desembre de 1935 al Principal Palace de Barcelona.

Pages