La PAH denuncia que la Rosario, amb una minusvalidesa del 65% des de l’any 2011, és víctima d’una estafa patida després d’haver pagat el seu pis, on ha residit els darrers 40 anys. La plataforma lamenta també la manca d’alternatives que li ha ofert l’Ajuntament de Cerdanyola a la Rosario, tot i conèixer el seu cas des de fa temps. Segons l’entitat, l’única alternativa del consistori ha estat la possibilitat d’entrar a una residència, opció que l’afectada ha descartat.
La plataforma ha lamentat que cap representant de l’Ajuntament de Cerdanyola hagi estat aquest matí a l’avinguda Catalunya. “Només s’ha produït una trucada covard des de Serveis Socials per saber a sota de quin pont anava a dormir aquesta nit la Rosario”, han criticat amb duresa els activistes.
De fet, l’actuació municipal ja havia estat motiu de controvèrsia també per part de la justícia. En aquest sentit, la PAH va fer públic fa uns dies l’escrit del Jutjat de Primera Instància número 1 de Cerdanyola, que porta el cas, on el jutge considerava “cridaner” que el consistori li demanés el passat mes de gener un “temps necessari per tal de completar el procediment iniciat”, tot i “ser coneixedor des de fa uns dos anys” de la situació de la Rosario.
Tot i reconèixer “les dificultats, limitacions i el col·lapse” dels ajuntaments en aquests casos, el jutge recordava en el text que la legislació actual obliga les administracions públiques a “garantizar en qualsevol cas l’adequat reallotjament de les persones i unitats familiars en risc d’exclusió residencial que estiguin en procés de ser desnonades del seu habitatge habitual per poder fer efectiu el desnonament”.
En aquesta línia, l’escrit judicial instava en el seu dia l’Ajuntament de Cerdanyola a disposar “d’alternativa habitacional” per a la Rosario “amb anteroritat a la data del llançament o, com a molt tard, el mateix dia de la diligència d’execució amb l’objectiu que l’afectada “no quedi en situació de desemparament”.