Cerdanyola viurà una intensa primavera literària amb un allau de presentacions de llibres d’autors vinculats a la ciutat - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Cerdanyola viurà una intensa primavera literària amb un allau de presentacions de llibres d’autors vinculats a la ciutat

La Primavera és un esclat de vida a la ciutat. Les flors i els seus colors són una bona mostra d’una estació que ens porta directes cap al bon temps estiuenc. Aquest any serà especial a Cerdanyola perquè també portarà un buquet de llibres de persones escriptores de la ciutat. La festa literària serà compartida perquè s’han programat presentacions obertes a tothom. Començaran el dia 26 de maig, amb la presentació del llibre ‘Aquells dies a casa’, a càrrec de l’autora Júlia Puntí. Serà al jardí de Ca n’Ortadó a partir de les 18 hores. 

Al mateix indret, el 3 de juny i a partir de les 18’30 hores, Carme Blanes presentarà el seu treball ‘PASeando juntos por la vida’. Josep Fatjó prendrà el relleu de les presentacions. El dia 9 de juny, a les 18’30 hores i a la sala d’actes del Museu d’Art de Cerdanyola, presentarà el llibre ‘Històries de la lluna’. I tancarà el cicle de presentacions José Ángel Montañés, qui presentarà el seu llibre ‘El niño secreto de los Dalí’. L’acte es farà el 17 de juny, a partir de les 18’30 hores i a la sala d’actes del Museu d’Art de Cerdanyola.

L’assistència als actes esmentats comportarà seguir tots els protocols sanitaris. L’aforament als Jardí de ca n’Ortadó i a la Sala d’actes del Museu d’Actes de Cerdanyola està limitat. L’accés als actes serà gratuït. Les invitacions s’aconseguiran via Internet a través de https://cerdanyola-actes.fila12.cat/


Júlia Puntí i ‘Aquells dies a casa’

Júlia Cabrerizo i Puntí ha estat vinculada al món de la infància i l’adolescència des de ben jove quan va començar com a monitora a un esplai de la ciutat. Des adolescent ha cregut que els nens i nenes són el motor del món i ha actuat en conseqüència. Devoradora oficial de llibres i fan incontestable de contes infantils, ha compartit contes i històries amb petits i grans, alumnes i actualment els seus dos fills. La crisi del coronavirus i l’experiència de veure des de dins el confinament estricte dels més petits l’ha portat a escriure la seva primera obra.

‘Aquells dies a casa’ és la història d’en Roc, la història d’un nen que no sap què vol dir que el país està tot tancant, que no sap qui és el President i que la paraula confinament li sembla molt difícil, però que tot i això, serà, com tots els infants, qui haurà de reinventar la vida d’entre quatre parets.


Carme Blanes i ‘PASeando juntos por la vida’

L’autora, Carme Blanes Cristóbal, es presenta a la població explicant que «”empre he viscut a Cerdanyola. Sóc mestra, psicòloga i terapeuta. El meu somni, des de ja fa molts anys, era poder publicar un llibre i presentar-lo a la meva ciutat” Per fi ha arribat aquest dia. El dia 3 de juny, a les 18’30 hores, presento el llibre: ‘PASeando juntos por la vida’, als jardins de Ca N’Ortadó. És un llibre ple de vivències i emocions, amb relats curts i poesia. Parla de l’Alta Sensibilitat i de fets de la vida quotidiana. Una visió i una versió que de ben segur t’encisarà. T’espero amb els braços i el cor oberts. De ben segur aquesta presentació no us deixarà indiferents”.


Josep Fatjó i ‘Històries de la lluna’

Josep Fatjó i Gené ha dedicat la seva vida professional al món de la sanitat com a fisioterapeuta, activitat que ha combinat amb la de professor universitari. Llicenciat en Ciències de la Comunicació ha col·laborat amb diferents mitjans (ràdio i premsa) de manera periòdica en temes de salut i també, arran de la seva afició a la muntanya, amb la revista Vèrtex, de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya

El seu llibre ens parla d’un home idealista que haurà d'agafar el fusell per defensar-se, un altre que se sent responsable d'una mort fortuïta, una noia que descobreix les ganes de viure arran d'una malaltia incurable, dos amics que es trobaran a si mateixos durant un viatge.

Aquests són els protagonistes de quatre relats que ens apropen a la realitat de l'ésser humà. Cada un s'emmarca en un escenari natural diferent, amb el qual els protagonistes es troben íntimament lligats.

A través del bosc, la muntanya, el mar i el desert, l’autor fa que ens endinsem en el món dels personatges.  Sempre amb la lluna omnipresent.


José Ángel Montañés Bermúdez i ‘El niño secreto de los Dalí’

José Ángel Montañés Bermúdez és periodista i historiador, llicenciat en Prehistòria i Història Antiga per la Universitat de Barcelona i diplomat en Restauració per la Diputació de Barcelona.

Des de 1990 treballa en el diari EL PAÍS. Fins a 2007 com a documentalista i des de llavors en la secció de Cultura on és el responsable d'Art i Patrimoni a Catalunya.

Entre d’altres tasques, ha publicat un bon nombre d'articles sobre Salvador Dalí.

En 1990 va començar a col·laborar amb el Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola (CRAC) arribant a ser president de l'entitat durant un parell d'anys. Ha restaurat el conjunt de ceràmica moderna procedent del cor de l'Església de Sant Martí del cementiri de la localitat; excavat en els jaciments ibèrics de la localitat de Ca n’Oliver i Can Xercavins, així com a l'església romànica de Sant Iscle, on ha restaurat el material procedent de la seva excavació.

José Ángel Montañés presentarà el llibre on explica la història de Joan Figueras i Oliveras, El fill secret d’en Dalí, que tenia 5 anys quan va passar la seva primera nit a Port Lligat, a la casa dels Dalí. Ell mai no va explicar aquella història. L’autor ha investigat i el llibre és el resultat del seu treball. Una proposta que a banda d’en Joan, també permet pouar en el Salvador Dalí sense el personatge d’en Salvador Dalí, el que tothom coneixia.

Pages