L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i la regidora de Femenisme i LGTBIQ+, Glòria M. Urbano, van presentar ahir públicament un programa que van definir com una proposta transversal, que ha comptat amb la implicació de diferents serveis i col·lectiu LGTBIQ+, liderats des del Servei d'Atenció Integral a les diversitats sexuals i de gènere (SAI LGTBIQ+), servei municipal que forma part de la regidoria de Feminisme i LGTBIQ+.
El programa d’activitats del la diada del 28 de juny de 2021 presenta un ampli i dinàmic ventall de propostes interessants des del dia 21 de juny fins al 3 de juliol. Urbano destacava durant la presentació que “es tracta d’un proposta amb activitats molt diverses, que tracten temes vinculats amb el col∙lectiu LGTBIQ+ des de perspectives molt diferencials i s’adrecen a públics diversos amb la finalitat de sensibilitzar envers les diversitats sexuals i de gènere i prevenir les LGTBIQ*fòbies”. D’altra banda, Carlos Cordón va aprofitar per animar a la ciutadania a participar als actes organitzats. Cordón també va destacar les activitats que formen part de programes estables perquè “aquesta és una manera d’incorporar la mirada LGTBIQ+ en tots els àmbits”.
La primera activitat que es durà a terme -el 21 de juny a les 18 hores- serà ‘Totes nosaltres’, una sessió de contes infantils, recomanada a partir dels 4 anys, que es realitzarà a la Sala Enric Granados de la Biblioteca de Cerdanyola.
El dilluns 28 de juny, Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ+ , hi ha programada des del Casal de Joves, la Performance LGBT*IQ+ que va a càrrec de l’alumnat de 4t d’ESO i batxillerat escènic de l’Institut Banús, i també la 4a edició del Rebentem Armaris. Serà a les 12 hores.
L’acte central de la diada internacional es durà a terme el mateix 28 de juny a les 18 hores. Està previst fer la lectura del manifest i la representació teatral ‘La família de les germanes Algaba’, de La Boia Teatre, dirigida a un públic familiar. L’activitat comptarà també amb un taller de titelles reciclables.
El dimecres 30 de juny (19 hores) s’inaugurarà la mostra sobre Ismael Smith titulada ‘Smith per Sebas Martín’, una exposició dels originals del còmic sobre la vida d’Ismael Smith, realitzada per l’artista Sebas Martín. L’acte comptarà amb la presència de Jordi Petit i Leopold Estapé que parlaran sobre la Memòria Democràtica LGTBIQ+.
El mateix dimecres es durà a terme una sessió de cinema a la fresca amb la projecció de la pel∙lícula ‘Pride’ de Matthew Warchus. Basada en fets reals, narra la història d’un grup d’activistes del col∙lectiu LGTB que decideixen donar suport a les manifestacions mineres del Regne Unit i a les famílies que, com a conseqüència, s’hi han vist afectades. Aquesta activitat forma part del programa d’activitats l’Estiu és Gran.
El programarà acabarà el 8 de juliol amb la representació teatral ‘Aquestes són les coses amb les quals hem d’aprendre a viure?’, a càrrec de la companyia TiritiTrans Trans Trans. Al finalitzar l’obra es farà un debat i participació del públic al finalitzar la representació.
A més, des de la Biblioteca Central de Cerdanyola i durant tot el programa d’activitats, hi haurà una selecció de llibres per a adults i infants, pel∙lícules i molt més sobre diversitats sexuals, de gènere i família amb el títol ‘Persones diverses’.
També, durant els dies del programa d’activitats es podrà trobar un descarregable per pintar un Paraigua arc iris per a infants a la web de l’Ajuntament. La finalitzat és que les nenes, nens i famílies puguin es descarreguin el document per pintar‐lo i qui vulgui ho podrà compartir a les xarxes socials amb l’etiqueta #28JCerdanyola.