El festival s’ha presentat oficialment aquesta setmana, en un acte en què han participat l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón; el regidor de Joventut i Infància, David González; el director del festival, Rafa Dengrá; i la creadora del cartell, Maika Dengrá. El regidor David González s’ha felicitat per la tornada del certamen: “És molt bona noticia per a la ciutat que es pugui celebrar el Festival Fantosfreak perque ens permet situar Cerdanyola en el mapa”. En aquesta línia, González va destacar que “el festival té molt més potencial perquè hi ha hagut un creixement exponencial i volem fer una aposta perque continui creixent en els propers anys”. El regidor de Joventut també destaca que el festival es realitzarà amb totes les garanties sanitàries necessàries en el context actual, i que esdevindrà un espai lliure de fum i de LGTBIfòbies.
El director del festival, Rafa Dengrá, explica “que és un festival que no té sentit fer-ho online que s’ha de viure in situ perque allà es crea un ambient especial i els curtmetratges agafen una altra dimensió que a casa no agafarien ja que és un festival per compartir”
Aquest any l’esdeveniment mantindrà el seu emplaçament habitual a la Plaça del Turonet de Cerdanyola, fent una reubicació de les infraestructures per poder comptar amb el màxim espai i així poder complir amb totes les mesures de seguretat necessàries. Es tancarà el perímetre del parc amb tanques per poder controlar l’accès i la disposició de la pantalla, que augmentarà de tamany, serà com l’escenari de festa major. També es millora la potència del projector.
Pel que fa a les entrades, aquestes s’hauran de reservar per cada dia a través de la pàgina web del Festival Fantosfreak a partir de dilluns vinent a les 16 hores. Hi haurà 5 enllaços diferents, un per a cada dia del festival i l’aforament serà de 700 persones cada nit. Encara que les reserves seran nominals en una reserva es podrà afegir màxim 1 persona més.
Dengrà destaca que aquest any el festival presentarà 40 curtmetratges, perquè hi han 25 curtmetratges de l’edició de 2020 i 15 de l’edició d’enguany. D’aquests 40 hi ha 26 de fora d’Espanya que pertanyen a 14 païssos (França, EEUU, Dinamarca, Australia, Irà…) També destaca que s’han presentat molts curts d’animació, fet que considera que pot ser degut al confinament per la pandèmia.
Per últim, la il·lustradora del cartell de l’edició 2021, Maika Dengrá, explica que, amb el disseny escollit, ha volgut fer referència a la pandèmia, que surtís representada d’alguna manera, amb un toc postapocalíptic, i reflexant com ens ha fet canviar.