El Teatre Ateneu de Cerdanyola acollirà la representació de ‘4.48, l’hora que vull’: la celebració de la vida amb un anunciat final tràgic - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

El Teatre Ateneu de Cerdanyola acollirà la representació de ‘4.48, l’hora que vull’: la celebració de la vida amb un anunciat final tràgic

El Teatre Ateneu de Cerdanyola acollirà el proper 5 de novembre, a partir de les 20 hores, la representació de l’obra ‘4,48, l’hora que vull’. Les entrades per l’espectacle es posaran a la venda properament i es podran comprar a través de www.cerdanyola.cat/teatre . Tenen un preu en taquilla de 15 euros, 12 si s’adquireixen de forma anticipada. 

El muntatge que es posarà en escena al Teatre Ateneu ens parla de la psicosi de les 4.48. L’hora en què més suïcidis es cometen, perquè la medicació ha deixat de fer efecte i el deliri i el dolor resulten insostenibles. També tracta de l’hostilitat als metges i la ciència envers el tractament i la cura de les malalties mentals, la falta d'objectius i expectatives, d'amors no correspostos (sobretot l’amor propi).
Aparentment és una obra molt fosca, que està treballada amb un aire de Cabaret Berlinès, esdevenint una celebració de la vida, on es combinen cançons, poemes i interacció amb el públic.
L’obra comença a les 4.00 i acaba a les 4.48, i el públic veu el rellotge que va corrent, mentre la protagonista va anunciant que a les 4.48, ella es matarà. Apropar-se a la mort ens fa sentir vius, així és la cerimònia del suïcidi de Lily, la protagonista; tota una festa de vida, on podrem riure, cantar, cridar, plorar...
El text està inspirat en l’obra ‘Psicosi de les 4.48’, de Sarah Kane. La producció va a càrrec de la cia. La Justa.  La direcció i la dramatúrgia són de Lia Sampai, qui juntament amb en Carlos Ruiz interpreta aquesta proposta colpidora.

35 anys de l’Aula de Teatre
La representació del proper 5 de novembre forma part del programa que commemora el 35è aniversari de la l’Aula de Teatre de l’Ateneu de Cerdanyola. De fet, els estudis de teatre van començar al poc temps d’endegar les activitats l’emblemàtic equipament cultural de Cerdanyola. Durant més de tres dècades han passat moltes persones pels tallers i activitats que ha ofert a la població. Infants i adults han pogut gaudir i gaudeixen d’unes propostes ben variades que s’han dedicat a les diverses tècniques del teatre. Hi ha hagut qui ha iniciat la seva carrera artística a l’Ateneu i després l’ha continuat en altres escoles d’arreu, encaminant la seva vida cap a la professionalització.
Durant tot el curs es celebrarà l’aniversari programant diverses obres de companyies que compten amb la participació de persones que han passat per l’Aula de Teatre. La idea és celebrar el teatre. També es preparen altres activitats per repassar el que s’ha fet (xerrades, master class, col·loquis, etcètera), compartir i aprendre del que s’ha adquirit durant el camí i dissenyar junts el futur de l’Aula.

Pages