Castillejo va remarcar els esforços abocats per l’actual equip de govern en l’educació de 0 a 3 anys els darrers anys, que van començar amb la municipalització de les dues escoles bressol públiques. Un fet que “ens permet garantir condicions de qualitat” en el servei. Ara, la regidora de Decidim va explicar que “anem un pas més enllà per garantir l’equitat en l’accés per motius econòmics”. En aquesta línia, Castillejo va defensar la necessitat de la tarificació, especialment en un municipi amb les condicions socioeconòmiques de Ripollet: “En una ciutat com la nostra, en aquest context de rendes baixes i d’atur elevat, és més important i més necessària que mai”.
La tinent d’alcalde d’Economia va recordar que, fins ara, les escoles bressol públiques de Ripollet tenien un preu fixe, sense tenir en consideració variables redistributives, com poden ser el número de persones de la unitat familiar, la situació de la renda o la situació de la família. Amb l’aprovació del plenari, Castillejo va defensar que es dona pas a “un model de finançament més equitatiu, que garanteix l’accés al servei en condicions d’igualtat”.
La proposta té en compte els ingressos de la unitat familiar i el número total de membres que la composen. Així, proposa una variació de preus en funció dels dos paràmetres que va des d’un 18% de reducció del preu final fins a un màxim del 80%, amb una quota mínima de 50 euros mensuals.
Castillejo va explicar que l’Ajuntament ha realitzat una previsió sobre l’índex de renda aproximat de les famílies que ara mateix tenen els seus fills a les escoles bressol municipals i, segons aquests càlculs, un 60% es beneficiarien enguany de la nova reducció de preus. L’estimació del consistori, però, és que aquest percentatge augmenti els propers cursos.
Castillejo també va explicar que la proposta aprovada al plenari contempla “l’adopció de ponderacions que tenen en compte el número de germans matriculats al mateix temps, la diversitat funcional reconeguda en l’alumne, les famílies nombrosos i les famílies monomarentals”. Es tracta, en definitiva, de “convertir en un dret l’accés a l’educació dels nens de 0 a 3 anys”.