El Museu d’Art de Cerdanyola organitzarà una conferència sobre el pintor Hermen Anglada-Camarasa - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

El Museu d’Art de Cerdanyola organitzarà una conferència sobre el pintor Hermen Anglada-Camarasa

Enguany es celebra el 150é aniversari del pintor Hermen Anglada-Camarasa, una de les figures més rellevants de l’art català a la primera meitat del s. XX. Present a les col·leccions del Museu d’Art de Cerdanyola (MAC), l’equipament s’uneix a la celebració amb una conferència per part de l’historiador de l’art Francesc Fontbona, principal especialista en l’obra del pintor, i que tindrà lloc el proper dijous 18 de novembre, a partir de les 19 hores.

Tot i que cronològicament se l’emmarca dins el modernisme, Anglada-Camarasa va desenvolupar una personalitat artística única i original, que el situa a cavall entre els moviments post-impressionistes (com l’expressionisme i el fauvisme) i la Secessió vienesa. De fet, va arribar a exposar amb artistes del moviment, i el 1911 va compartir la medalla d’or de l’Exposició Internacional de Belles Arts de Roma amb Gustav Klimt.

Organitzat per la Generalitat, l’Any Anglada Camarasa ha de servir per rememorar una de les figures més internacionals de la pintura catalana, la que més transcendència va tenir al món entre la mort de Marià Fortuny i l’eclosió de l’obra de Joan Miró i Salvador Dalí.

Pages