Els tres grups de l’oposició han recordat que, com ha passat arreu del territori, les entitats bancàries amb seu a la Cerdanyola han realitzat els darrers anys tancament d’oficines, “suposant un perjudici a les persones que, com a clients, han de desplaçar-se sovint entre els diferents barris. Un problema agreujat per un altre més recent, relacionat amb la reducció de l’atenció presencial a les oficines bancàries en base a plantejaments interns de digitalització, que “no han tingut en compte el perfil tecnològic de les persones usuàries, reduint de forma evident l'atenció presencial i fins i tot determinant franges horàries concretes” Tot plegat, segons ERC, PP i ECP ha fet que les persones “es trobin a diari perdudes en un laberint de procediments en els quals la única atenció possible és la d’una máquina”.
Per tot plegat, ERC, PP i ECP volen que el plenari insti al govern de Cerdanyola a què es faci un estudi de l’atenció que reben les persones, i la gent gran en particular, a les entitats bancàries de la ciutat. En la mateixa línia, tots tres grups proposen que l’Ajuntament estableixi, de forma immediata, un marc de treball amb bancs i caixes per tal que atenguin de forma personal, adaptada i directa a la ciutadania, especialment a la gent gran de la ciutat.
Per últim, els tres grups a l’oposició volen que el govern del PSC revisi, en un termini màxim de sis mesos, l’ordenança fiscal relativa a l’ocupació de terrenys d’ús públic amb caixers automàtiques o altres instal·lacions anàlogues, valorant l’opció d’augmentar exponencialment la taxa establerta per a cadascun i incorporar un percentatge de bonificació per aquelles entitats que acompleixin el model d’atenció acordat. Bancs i caixes de Cerdanyola paguen actualment 459 euros anuals en concepte d'ocupació per cada caixer automàtic de què disposen.